در این مقاله می خواهیم مهارت های ثروتمند شدن را از دن لاک یاد بگیریم که تعداد آنها 7 تاست و یکی از یکی مهمتر که خودش گفته مهارت هفتم از هر شش مهارت دیگر مهمتر است، حتما تا آخر بخوانید و نظر خود را برای ما بنویسید.
بی پولی هیچوقت مشکل نیست. موافقید؟ اما منظورم از این جمله چیست؟ منظورم این است که بی پولی صرفاً نشانه ی آن مشکل است اما دلیل آن نیست. پس مشکل اصلی به نظر شما چیست؟
چرا ثروتمند نمی شویم ؟
بی پولی دلیل مشکل نیست، بلکه مشکل اصلی نداشتن مهارت است. تابحال داستان برندگان بخت آزمایی را شنیده اید که ناگهان میلیون ها دلار پول برنده می شوند، اما چند سال بعد دوباره بی پول و ورشکسته می شوند؟ به نظر شما دلیلش چیست؟
چون آنها پول دارند ولی مهارت های ثروتمند شدن را ندارند. من ثروتمندم، ولی نه به خاطر پولم، بلکه به خاطر مهارت هایی که دارم، ثروتمندم.
در این مقاله می خواهم مهارت های ثروتمند شدن را که خودم هم در آنها متخصص شدم، به شما بگویم. اگر می خواهید ثروتمند شوید، 7 مهارت است که معتقدم باید آنها را درک کنید و در آنها متخصص شوید.
مهارت 1: فروش
مهارت شماره 1، توانایی صحبت با مشتری ها به طور متقاعدکننده است که من به ان مهارت «فروش» می گویم.
✔ آیا می دانید چطور بفروشید؟
✔ آیا می توانید ارزش کاری که برای مشتری انجام می دهید را به طور واضح به او بگویید؟
✔ آیا می دانید چطور سوال های قدرتمند بپرسید که مردم را وادار به خرید کند؟
✔ آیا راحت می توانید با غریبه ها صحبت کنید یا ایده هایتان را به آنها ارائه بدهید و محصولات یا خدمات تان را به آنها نشان بدهید؟
من معتقدم مهارت فروش، اگر مهمترین مهارت نباشد، یکی از مهمترین مهارت های ثروتمند شدن است که باید در آن متخصص شوید.
وقتی دارید با مشتری هایتان صحبت می کنید، دارید به آنها می فروشید، وقتی دارید با تأمین کننده هایتان صحبت می کنید، دارید متقاعدشان می کنید تا شرایط بهتری را برای شما در نظر بگیرند، اینجا هم دارید به آن ها می فروشید. وقتی دارید با کارمندهایتان صحبت می کنید هم دارید حرف تان را به آنها می فروشید.
مهارت 2: سخنرانی در جمع
دومین مهارتی که شما را ثروتمند می کند، توانایی صحبت کردن با گروهی از مردم است که من به آن مهارت «سخنرانی در جمع» می گویم. می دانید اولین ترسی که بیشتر مردم در زندگی شان دارند، چیست؟
نه، ترس از مار نیست و حتی ترس از مرگ هم نیست. اولین ترسی که بیشتر افراد دارند، سخنرانی در جمع است. خب حالا چرا خیلی ها از سخنرانی جلوی جمع می ترسند؟
چون بیشتر وقت ها نگران این هستند که نکند احمق به نظر برسند یا نگران این هستند که چطور به نظر می رسند یا ترس شان از این است که یک وقت چیزی را اشتباه نگویند، همه اینها می تواند باشد اما به رهبران بزرگ نگاه کنید. تقریباً تمام رهبران بزرگ، سخنرانان بزرگی هم هستند مثل استیو جابز، تونی رابینز.
یکی از مهارت هایی که زندگی من را تغییر داد، همین سخنرانی در جمع بود. پس از خودتان بپرسید از سخنرانی در جمع می ترسید؟
سخنرانی در جمع، یکی از باارزش ترین مهارت های ثروتمند شدن می باشد که باید در آن متخصص شوید.
مهارت 3: تبلیغ نویسی
سومین مهارتی که می تواند شما را ثروتمند کند، توانایی ارتباط گرفتن از طریق متن نوشتاری است که من به آن مهارت «تبلیغ نویسی یا کپی رایتینگ» می گویم.
دارم در مورد ایجاد ارتباط صحبت می کنم، دارم در مورد مثلاً صفحه ای از سایت تان یا ویدیوتان یا ایمیل تان صحبت می کنم. چطور با مخاطبان تان با کلمات نوشته شده ارتباط برقرار می کنید؟
اگر دوست داشتید نکات کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی را که برای شروع کار لازم است را بدانید، این مقاله ی زیر را هم بخوانید:
8 نکته ای که هنگام شروع کپی رایتینگ (تبلیغ نویسی) باید رعایت کنید
حالا چرا این قدر این مهارت مهم است؟
چون در روابط روزمره تان مثل ایمیل هایی که می نویسید، پست هایی که در شبکه های اجتماعی تان می گذارید، توافق ها، قراردادها، صفحه فرود سایت تان یا مقالات تان، تمام این ها جزو ارتباطات نوشتاری شما محسوب می شوند و وقتی بدانید که چطور از طریق کلمات به صورت مؤثر ارتباطات برقرار کنید، به شما یک اهرم فوق العاده قوی می دهد.
مهارت تبلیغ نویسی اولین مهارتی بود که وقتی جوان بودم، توسعه اش دادم که جزو شغل های پردرآمد بدون سرمایه هم هست که در مقاله زیر آن را بیشتر توضیح داده ایم:
مهارت 4: رهبری
یکی دیگر از مهارت های ثروتمند شدن، توانایی ارتباط برقرار کردن به صورت شفاف و مؤثر با اعضای تیم تان است که من به آن مهارت «رهبری» می گویم.
برای اینکه رهبر مؤثرتری شوید، باید یک ارتباط گیرنده ی مؤثر باشید. آیا می دانید چشم انداز شرکت تان چیست و آیا آن چشم انداز را به اعضای تیم تان هم منتقل می کنید؟
آیا می دانید چطور یک فرهنگ خوب در سازمان تان ایجاد کنید؟
می بینید، تمام این ها مهارت رهبری است. کسب و کار مثل یک ورزش انفرادی نیست. کسب و کار نه تنها یک ورزش ذهنی است، بلکه یک ورزش تیمی است. سازمان شما به اندازه ی تیم تان می تواند خوب عمل کند. توسعه ی مهارت رهبری تان خیلی خیلی مهم است تا بتوانید الهام بخش تیم تان باشید، به آنها انگیزه بدهید و هدایت شان کنید.
مهارت 5: توانایی مدیریت کارها
مهارت بعدی توانایی سازماندهی و مدیریت زمان تان برای دریافت بیشترین نتایج است که بعضی ها به آن مدیریت زمان می گویند و من به آن مهارت «اولویت بندی کارها» می گویم. چون در نهایت همه 24 ساعت در روز وقت داریم، 7 روز در هفته داریم و 365 روز در سال داریم. پس در واقع نمی توانید زمان را مدیریت کنید چون همه یک مقدار زمان داریم، ولی با این وجود چیزی که می توانید مدیریت کنید، اولویت های کاری تان هستند.
✔ چه کارهای مهمی هستند که روی آنها تمرکز کرده اید؟
✔ چه کارهای مهمی هستند که شما را به اندازه سر سوزن جلو می اندازند؟ کارهایی که به شما کمک می کنند تا به اهداف تان نزدیک تر شوید.
مشکل اینجاست که مدرسه هیچوقت به ما یاد نداد که چطور اولویت هایمان را مدیریت کنیم، درست است؟
همه کاری می کنیم اما هیچوقت کمی سرعت مان را کم نمی کنیم تا از خودمان بپرسیم که:
خب چرا اصلاً من الان دارم این کار را انجام می دهم؟
نتیجه ی نهایی این کارم چیست؟
هیچوقت از خودمان چنین سوالات عمیقی را نمی پرسیم و در نهایت مدیریت اولویت ها در واقع همان مدیریت فردی است. اینکه چطور خودت را مدیریت می کنی؟
هر روز زمانت را به طور کارآمد و مؤثر مدیریت کن تا روی فقط چند کار تمرکز کنی، مثلاً 2 یا 3 تا کاری که می دانی اگر مداوم انجام شان دهی، آن نتایجی که می خواهی را به تو می دهد.
افراد ثروتمند این موضوع را فهمیده اند و ارزش زمان شان را می دانند. حتما پیشنهاد می کنم روی عکس زیر کلیک کنید و در وبینار فوق العاده ی دن لاک با موضوع «مدیریت کارها و دریافت نتایج حداکثر» شرکت کنید:
مهارت 6: سواد مالی
یکی دیگر از مهمترین مهارت های ثروتمند شدن توانایی خواندن صورت مالی است که من به آن مهارت «سواد مالی» می گویم. این مهارت هم در مدرسه به شما یاد نمی دهند. در مدرسه چطور می سنجیم که چقدر خوب داریم عمل می کنیم؟ با کارنامه ای که به ما می دهند، درست است؟
ولی در دنیای واقعی، در دنیای کسب و کار به صورت مالی مان نگاه می کنیم. صورت مالی شما همان کارنامه ی شماست. به شما می گوید که از نظر مالی چقدر خوب دارید عمل می کنید. چقدر خوب دارید پول تان را مدیریت می کنید. شاید الان به این فکر کنید که «دَن یعنی از من می خواهی یک حسابدار شوم یا دوره ی حسابداری بگذرانم یا چیزی مثل آن؟»
نه، اما باید زبان پول را بفهمید. سواد مالی همان زبان پول است. اینکه پول چطور کار می کند؟
ترازنامه، صورت حساب سود و زیان، وضعیت جریان نقدینگی؛ وقتی به صورت حساب تان نگاه می کنید، می گویید «وای خدایا من نمی فهمم چه اتفاقی دارد می افتد» یا می توانید فحوای کلام را بفهمید؟ اینکه این اعداد چه دارند می گویند؟ چطور دارم پولم را مدیریت می کنم؟
چون شما چیزی را که نتوانید بسنجید، نمی توانید بهبودش دهید.
پس شد مهارت سواد مالی و اگر می خواهید ثروتمند شوید، به شدت مهارت مهمی است که باید در آن استاد شوید.
مهارت 7: طرز فکر
مهارت آخر مهمترین مهارت بین تمام این مهارت هاست و آن هم توانایی مدیریت ذهن خودتان است و من به آن می گویم مهارت «طرزفکر».
درماندگی، منفی بافی، ترس، حسادت، افسردگی، باورهای محدودکننده، اهمال کاری…
شما چطور احساسات تان را مدیریت می کنید؟
چطور ذهن تان را مدیریت می کنید؟
می بینید، شما می توانید تمام مهارت های ثروتمند شدن را قشنگ یاد بگیرید و در تمام آنها متخصص شوید، اما اگر طرزفکرتان را درست نکنید، کارتان نتیجه ای ندارد. قبلاً چندین بار گفتم در کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید اثر ناپلئون هیل آمده که بخشی از تفکر، مدیریت ذهن تان است. شما ذهن تان را به چه چیزی تغذیه می کنید؟
چند بار پیش آمده که دقیقاً می دانستی که چکار باید بکنی تا به اهداف و نتایج مورد نظرت برسی، اما به خاطر اهمال کاری آن کار را انجام ندادی؟
چند بار پیش آمده که بقیه به شما باور دارند ولی شما به خاطر باورهای محدودکننده تان به خود باور ندارید؟
تمام این ها مهارت طرزفکر هستند و اساس تمام مهارت هاست و باید برای ثروتمند شدن در این مهارت استاد شوید.
پس اینها مهارت های ثروتمند شدن بودند. بزرگی می گوید:
«شناخت بقیه هوشمندی است، اما شناخت خودت، خِرد واقعی است.»
تسلط روی بقیه قدرت است، ولی تسلط روی خودت قدرت واقعی است. شما چقدر روی خودتان تسلط دارید؟ چقدر خودتان را می شناسید؟
این پایین برای ما بنویسید که در هر مهارت از 0 تا 10 به خود چند می دهید؟ کدام مهارت را همین الان در آن متخصص هستید و در کدام مهارت قصد دارید متخصص شوید؟
خیلی خوب بود، متشکرم از اینکه مقالات دن لاک رو میذارین، خیلی مفیدن سپاسگزارم
خوشحالم که براتون مفید بود این مقاله، امیدوارم بتونیم بازم مقالات و آموزش های کاربردی براتون منتشر کنیم.