لیست 11 عادت مطالعه خوب برای دانش آموزان

بفرست برای دوستت
لیست عادات خوب مطالعه برای دانش آموزان

فهرست مطالب

عادات خوب مطالعه برای دانش آموزان شامل پیدا کردن یک مکان آرام برای مطالعه، استراحت کردن، تعیین اهداف و شرکت در آزمون‌های تمرینی است. در اینجا لیست کامل و دلایل روانشناختی کارآمد بودن آن‌ها آورده شده است.

مطالعه می‌تواند سخت باشد. خبر خوب این است که هر کسی می‌تواند عادات خوب مطالعه‌ای را برای موثرتر، کارآمدتر و لذت‌بخش‌تر کردن مطالعه توسعه دهد.

بهترین کار این است که از کوچک شروع کنید. انتظار نداشته باشید که همه کارها را در لیستی که در پایین برایتان آورده ایم، انجام دهید، حداقل نه در ابتدا؛ بلکه یک یا دو مورد را انتخاب کنید. همچنین مهم است که برای خود اهداف واقع‌بینانه و قابل دستیابی تعیین کنید.

 

عادات خوب مطالعه برای دانش آموزان

  1. مکانی مناسب برای مطالعه پیدا کنید.
  2. حواس‌پرتی‌ها را به حداقل برسانید.
  3. استراحت کنید.
  4. مطالعه خود را تقسیم کنید.
  5. برای هر جلسه اهداف مطالعه تعیین کنید.
  6. به خود پاداش دهید.
  7. با یک گروه مطالعه کنید.
  8. در آزمون‌های تمرینی شرکت کنید.
  9. از کلمات خود استفاده کنید.
  10. از دیگران کمک بخواهید.
  11. از خود مراقبت کنید.

بیایید نگاه دقیق‌تری به نحوه اجرای هر یک از این عادات خوب برای مطالعه بیندازیم.

 

1- پیدا کردن مکانی مناسب برای مطالعه

یافتن یک مکان مناسب برای مطالعه یکی از مهم‌ترین عناصر مطالعه خوب است. به دنبال مکانی آرام با حداقل حواس‌پرتی باشید، جایی که بتوانید تمرکز کنید و توسط صداهای بلند یا افرادی که دائماً توجه شما را می‌خواهند، احاطه نشوید.

کتابخانه عمومی، یک کافه یا گوشه‌ای آرام از خانه‌تان می‌تواند همگی مکان‌های خوبی برای شروع باشند.

 

آیا باید پس از پیدا کردن مکان مناسب، به آن بچسبم؟

لزوماً نه. برخی مطالعات نشان می‌دهند که گاهی تغییر مکان مطالعه می‌تواند به حفظ اطلاعات کمک کند.

این به این دلیل است که مطالعه همان مطالب در مکان‌های مختلف به مغز شما کمک می‌کند تا ارتباطات متعددی با آن مطالب ایجاد کند و به شما کمک می‌کند تا آن را به راحتی به خاطر بسپارید.

یافتن سه یا چهار مکان مورد علاقه برای مطالعه و تغییر مکان، زمانی که احساس گیر کردن یا نیاز به تغییر سرعت دارید، می‌تواند مفید باشد. با این حال، همه متفاوت هستند. آنچه برای شما بهتر کار می‌کند را پیدا کنید.

 

عوامل دیگری که می‌توانند بر مکان مطالعه شما تأثیر بگذارند

  • نور طبیعی: برخی افراد ترجیح می‌دهند در مکانی با نور طبیعی مطالعه کنند، در حالی که برخی دیگر نور مصنوعی را ترجیح می‌دهند.
  • دما: دمای اتاق نیز می‌تواند بر تمرکز شما تأثیر بگذارد. برخی افراد در محیط‌های خنک‌تر بهتر مطالعه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر در محیط‌های گرم‌تر راحت‌تر هستند.
  • فضای شخصی: اطمینان حاصل کنید که مکانی را انتخاب می‌کنید که به شما فضای شخصی کافی برای تمرکز می‌دهد.
  • دسترسی به منابع: اگر به کتاب‌ها، مجلات یا سایر منابع نیاز دارید، مکانی را انتخاب کنید که به راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

در نهایت، بهترین مکان برای مطالعه جایی است که شما در آن احساس راحتی و تمرکز می‌کنید. با آزمایش مکان‌های مختلف، می‌توانید مکانی را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد و به شما کمک کند تا به اهداف مطالعه خود برسید.

  معرفی شغل های پردرآمد در ایران و چگونگی کسب درآمد آنلاین از آنها

 

 2- به حداقل رساندن حواس پرتی ها

انتخاب یک مکان مناسب برای مطالعه می‌تواند اولین گام برای تمرکز بر کار باشد. اما انواع مختلفی از حواس‌پرتی‌ها وجود دارد که می‌تواند به شما برسد، صرف نظر از اینکه کجا را برای کار انتخاب کنید. در اینجا چند نکته برای به حداقل رساندن این حواس‌پرتی‌ها وجود دارد:

  • وای‌فای خود را خاموش کنید: اگر روی کامپیوتر کار می‌کنید و به وای‌فای نیاز ندارید، سعی کنید آن را خاموش کنید. این می‌تواند مانع از سرگردانی ناخواسته شما در قسمت‌های حواس‌پرتی اینترنت شود.
  • موبایل را از خود دور نگه دارید: خاموش کردن نوتیفیکیشن ها یا گذاشتن گوشی در اتاق دیگر حین مطالعه می‌تواند به شما کمک کند تا تمرکز کنید. همچنین می‌توانید از یک اپلیکیشن تمرکز مانند Forest یا Focus To-Do استفاده کنید که می‌تواند اپلیکیشن‌های حواس‌پرتی را مسدود کرده و زمان‌سنج (پومودورو) برای جلسات مطالعه تنظیم کند.
  • همراه با یک دوست مطالعه کنید: گاهی مطالعه با یک یا دو دوست، چه در حال کار روی همان مطالب باشید یا نه، می‌تواند به شما کمک کند تا پاسخگو و متمرکز بمانید.

 

آیا می توانم هنگام مطالعه به موسیقی گوش کنم؟

گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه مزایایی دارد؛ می‌تواند روحیه شما را تقویت کرده و اضطراب یا استرس را آرام کند. هنگام مطالعه، به آهنگ‌های آرام و بدون کلام می توانید گوش کنید.

 

3- وسط مطالعه تایم استراحت داشته باشید.

استراحت‌های هدفمند با یادگیری بهتر، افزایش توجه و تقویت انرژی مرتبط هستند. تحقیقات نشان می‌دهند که کار کردن به مدت حدود 25 دقیقه تا 30 دقیقه و سپس دادن 5 تا 10 دقیقه استراحت به خود می‌تواند منجر به بهره‌وری بهینه شود. در اینجا چند راه برای استراحت دادن به خود وجود دارد:

  • پیاده روی کوتاه کنید.
  • به یک آهنگ تقویت‌کننده روحیه گوش دهید.
  • با یک دوست استراحت کنید.
  • حرکات کششی انجام دهید.
  • مراقبه کنید
  • از کارها فاصله بگیرید و رویاپردازی کنید
  • میان وعده بخورید
  • دوش بگیرید
  • میز یا اتاق خود را تمیز کنید

تمام استراحت‌ها یکسان نیستند. بررسی کردن تلفن یا رسانه‌های اجتماعی به عنوان یک استراحت مطالعه در واقع با کاهش عملکرد مرتبط است. اگر دوست دارید بدانید که 3 کاری که جیم کوییک متخصص یادگیری و تندخوانی، در زمان استراحت خود انجام می دهد، چیست، قسمت هفدم آموزش تندخوانی رایگان را در سایت نگرش نیک بخوانید.

 

4- مطالعه خود را در فاصله بندی های زمانی مشخص انجام دهید.

مطالعه فشرده، اگرچه می‌تواند به شما کمک کند تا نمره خوبی در امتحان کسب کنید، اما مطالعات نشان می‌دهند که احتمال فراموشی اطلاعات بلافاصله پس از پایان آزمون بسیار بیشتر است. برای حفظ واقعی مطالب آموخته شده و کاهش استرس در فصل‌های امتحان، به جلسات مطالعه مداوم با فاصله زمانی مشخص نیاز دارید.

به جای مطالعه فشرده و یکجا قبل از آزمون، مطالب آموخته شده را هر هفته به طور خلاصه مرور کنید. این روش، به شما کمک می‌کند تا اطلاعات را به صورت تدریجی و پایدار در ذهن خود تثبیت کنید.

  خلاصه کتاب ساخت مغز دوم اثر تیاگو فورته

اگر در حال مطالعه برای یک امتحان هستید، مطالعه خود را تا چند هفته (یا حتی چند ماه، بسته به آزمون) قبل از روز امتحان تقسیم بندی کنید. این تقسیم بندی مطالعه آن امتحان، می‌تواند به شما کمک کند اطلاعات آن را در بلندمدت نیز بخاطر بسپارید.

 

5. اهداف مطالعه برای هر جلسه تعیین کنید.

یکی دیگر از عادات خوب مطالعه برای دانش آموزان تعیین هدف برای هر جلسه مطالعه است. این اهداف می‌توانند مبتنی بر زمان یا محتوا باشند. برای مثال، می‌توانید هدف خود را مطالعه به مدت دو ساعت یا مرور سه فصل از کتاب درسی خود قرار دهید، یا هر دو.

اگر نتوانستید به اندازه برنامه خود پیش بروید، زیاد با خود سختگیر نباشید؛ گاهی مطالعه می‌تواند طولانی‌تر از انتظار باشد. در نهایت هرگز استفاده از تکنیک پومودورو برای مطالعه را فراموش نکنید. 25 دقیقه مطالعه، 5 دقیقه استراحت برای حفظ تمرکز و بهتر به خاطر سپردن مطالب عالی است.

 

6- به خودتان پاداش بدهید

پاداش دادن به خود با جایزه‌ها و تشویق‌ها می‌تواند در شکل‌گیری عادت‌های خوب مفید باشد. اینکه به خودتان قول بدهید که اگر بخشی از مطلبی را که می‌خواهید تمام کنید، یک پاداش کوچک یا حتی بزرگ به خودتان می دهید، می‌تواند انگیزه خوبی برای رسیدن به هدف شما باشد.

پاداش‌های کوچک می‌توانند یک شکلات، یک نوشیدنی گرم از کافه مورد علاقه شما، یک بازی کوتاه از انتخاب شما یا یک قسمت کوتاه از یک برنامه تلویزیونی باشند. پاداش‌های بزرگ‌تر برای یک روز طولانی مطالعه یا پایان دادن به یک امتحان می‌توانند شامل خرید غذای مورد علاقه شما، گذراندن زمان با دوستان، یا ایجاد زمان برای فعالیت مورد علاقه شما باشد.

 

7- با یک گروه مطالعه کنید

تشکیل یک گروه مطالعه چندین مزیت دارد. اعضای گروه می‌توانند به یکدیگر در حل مسائل دشوار کمک کنند، تشویق کنند، یکدیگر را در برابر اهداف مطالعه مسئول نگه دارند، دیدگاه‌های مختلفی ارائه دهند و مطالعه را لذت‌بخش‌تر کنند. حتی توضیح مفاهیم دشوار به دیگران می‌تواند به درک و حفظ اطلاعات کمک کند.

اگر جلسه مطالعه گروهی دارید، یک هدف تعیین کنید که گروه به سمت آن کار خواهد کرد و در فواصل زمانی مشخص استراحت کنید، همانطور که هنگام مطالعه به تنهایی انجام می‌دهید.

 

8- در آزمون های تمرینی شرکت کنید

آزمون‌های تمرینی از دیرباز به عنوان ابزارهای مفیدی برای کمک به دانش‌آموزان در یادگیری و حفظ اطلاعات شناخته شده‌اند. علاوه بر آشکار کردن شکاف‌های دانش و کاهش اضطراب امتحان، آزمون ما را مجبور می‌کند تا اطلاعات را از حافظه خود بازیابی کنیم.

 

آزمون تمرینی سراغ ندارید؟

چندین راه وجود دارد که می‌توانید خود را بیازمایید و مزایای مشابهی را به دست آورید. روش‌های زیر را امتحان کنید:

  • کارت‌های فلش بسازید.
  • سوالات خودتان را بنویسید.
  • به دنبال سوالات تمرینی آنلاین بگردید.
  • از یک دوست بخواهید که شما را مورد آزمون قرار دهد.
  راهنمای جامع برای ساخت ذهنیت ثروتمند

 

9- از کلمات خود استفاده کنید

بیان یک موضوع به زبان خودتان، درک شما از آن موضوع را افزایش می‌دهد و به مغز شما کمک می‌کند تا اطلاعات را حفظ کند. پس از خواندن یک بخش از متن، نکات مهم را با بازگو کردن خلاصه کنید و برداشت خود را بنویسید یا به زبان بیاورید. این یکی از مهمترین عادات خوب مطالعه برای دانش آموزان است که شدیدا به درک و به خاطر سپاری شما کمک می کند.

 

10- کمک بخواهید

ممکن است خود را درگیر یک مشکل یا ناتوانی در درک توضیح موجود در یک کتاب درسی بیابید. کسی که بتواند شما را در این موضوع راهنمایی کند، ممکن است توضیح جدیدی را که نیاز دارید ارائه دهد.

برای یافتن راه‌های جدید برای درک آنچه در آن گیر کرده‌اید، به معلم یا استاد، دستیار آموزشی، دوست یا عضو گروه مطالعه خود مراجعه کنید.

حتی می توانید به دنبال یک معلم خصوصی باشید. همچنین می توانید با یک جستجوی سریع در گوگل یا یوتیوب مقالات یا ویدیوهای مفیدی را در مورد موضوعاتی که سعی در درک آن‌ها دارید، پیدا کنید.

 

11- از خودتان مراقبت کنید

در نهایت، مغز شما یک عضو در بدن شما است. با مراقبت از خود، از آن مراقبت کنید. ورزش منظم انجام دهید، خوب غذا بخورید، زیاد آب بخورید، خواب کافی داشته باشید و از سلامت روان خود مراقبت کنید. چند نمونه دیگر هم به شما بگویم:

✔️ خواب: مطالعات، کمبود خواب را با کاهش عملکرد شناختی، از جمله کاهش تمرکز و عملکرد ضعیف‌تر در آزمون‌ها مرتبط دانسته‌اند. نیازهای خواب همه افراد متفاوت است، اما معمولاً افراد بین هفت تا هشت ساعت خواب در شب نیاز دارند. علاوه بر این، خواب بیشتر می‌تواند شما را شادتر کند و به زندگی اجتماعی شما کمک کند.

✔️ غذا: سعی کنید میوه‌ها، سبزیجات، منابع گیاهی پروتئین‌ها، آجیل و روغن‌های غیر اشباع مانند روغن زیتون را بیشتر در رژیم غذایی خود بگنجانید، همه اینها با عملکرد شناختی بهتر مرتبط بوده‌اند.

✔️ ورزش: ورزش اکسیژن را به بخشی از مغز شما که مسئول تفکر است می‌رساند، رشد سلول‌های عصبی جدید را تشویق می‌کند و اتصالات سلول‌های مغز را تقویت می‌کند. این باعث می‌شود مغزها انعطاف‌پذیرتر و کارآمدتر شوند – علاوه بر این، مزایای سلامتی دیگری مانند کاهش فشار خون، کاهش استرس ذهنی و کنترل وزن را به همراه دارد.

✔️ سلامتی ذهنی: سلامت روان مهم است زیرا به ما کمک می‌کند با استرس کنار بیاییم، روابط ما با دیگران را بهبود بخشد، به ما اجازه می‌دهد زندگی معنادارتری داشته باشیم و در کار خود بهره‌ورتر باشیم. ورزش کردن، خوب غذا خوردن و خواب خوب هر کدام می‌توانند سلامت روان ما را تقویت کنند اما راه‌های دیگری نیز برای تقویت قدرت ذهنی وجود دارد، مانند ارتباط با دیگران، تمرین شکرگزاری، مراقبه و ایجاد حس معنا در زندگی.

Rating 5.00 from 7 votes

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آموزش جدید: مصاحبه با جو دیسپنزا – قفل ذهنت رو بشکن

خانه
منو
کتاب نمیتوانی به من آسیب بزنی
×