آموزش تندخوانی رایگان با جیم کوییک – قسمت 20

بفرست برای دوستت

فهرست مطالب

در روز پنجم از هفته سوم آموزش تندخوانی رایگان با جیم کوییک، می خواهیم خواندن اطلاعات فنی (تخصصی) را یاد بگیریم. به نظر شما آیا نکاتی که تابحال برای مطالعه کتاب داستان و مطالب عمومی یاد گرفته اید را می توانید برای مطالعه اطلاعات تخصصی هم پیاده کنید؟

جیم کوییک به این سوال، جواب مثبت می دهد و در ادامه می گوید اما هرگز نمی شود اطلاعات تخصصی و فنی را با سرعت کتاب داستانی خواند و از آنجایی که افراد تندخوان منعطف هستند، می توانند سرعت خودشان را با متن انطباق دهند، اما افراد معمولی کل مطالب چه عمومی چه تخصصی را با یک سرعت می خوانند.

 

روز پنجم

در روز پنجم جیم کوییک می خواهد روش خودش را برای تسلط به خواندن اطلاعات فنی به شما نیز یاد بدهد.

جیم کوییک می گوید فرض کنید می خواهید یک مطلب تخصصی در حوزه بیزینس، فروش، سلامتی، رابطه، فیزیک، ریاضیات و… بخوانید. یک پروسه سه مرحله ای به شما می گویم که خودم برای مطالعه اطلاعات فنی از آن استفاده می کنم.

 

پروسه 3 مرحله ای تسلط بر مطالعه مطالب تخصصی

با استفاده از این سیستم، مطالب تخصصی در بلندمدت به یادتان می مانند.

اول بروید یک کتاب تخصصی بیاورید و این روش 3 مرحله ای را برای به خاطر سپردن بلندمدت اطلاعات تخصصی استفاده کنید.

مرحله اول: ساخت نقشه

باید یک نقشه بسازید. این اولین مرحله تسلط به اطلاعات فنی است. وقتی یک کتاب تخصصی جلوی خودتان دارید، آخرین کاری که باید بکنید، خواندن کتاب است!!!

 

  درس سوم: ایجاد زمان برای انجام کار دلخواه

ساخت نقشه 4 گام دارد:

✔️ گام 1: ساخت تصاویر

فرض کنید در فصل اول کتاب تخصصی تان هست و می خواهید برای این فصل یک نقشه بسازید. اولین کار این است که نگاهی به آن فصل بیندازید، دقت کنید که الان این فصل را نمی خوانید و سطحی خوانی هم نمی کنید، فقط باید یه نگاه کلی به آن بیندازید، مثلا تصاویرش را نگاه کنید. منظورم از تصاویر، هر چیزی به جز متن است، مثل چارت ها، گراف ها، شکل ها، فرمول ها.

با این کار نشانه ها و جاهایی را می بینید که مثل جاذبه توریستی برای سفر ماجراجویانه شماست. پس شاید معنی آن تصاویر را متوجه نشوید ولی دیدن شان باعث می شود از خودتان سوال بپرسید و به خاطر بیاورید که سوال معادل پاسخ است.

اگر کتاب تان شامل تصویر، گراف، شکل و… نیست، از این مرحله عبور کنید.

 

✔️ گام 2: نوشتن واژه های کلیدی

در این گام هم قرار نیست فصل را بخوانید، فقط می خواهم یک نگاه کلی بیندازید، متن را اسکن کنید و این بار واژه های کلیدی و تخصصی را بنویسید، کلماتی که معنی آنها را نمی دانید یا اولین بار است آنها را می بینید را بنویسید.

  خلاصه کتاب مانیفست قهرمان هر روزه اثر رابین شارما

 

✔️ گام 3: پرسیدن سوالات

در این گام می خواهم 5 تا 9 سوال برای آن فصل بنویسید، سوالاتی مشابه چه کسی، چرا، چطور، کجا و… .

کتاب را اسکن کنید و وقتی تصویر یا واژه ای را می بینید که با آن آشنایی ندارید، از خود بپرسید معنی این چیست؟ شاید فصلی، عناوین فرعی هم داشته باشد، می توانید آنها را به سوال تبدیل کنید و بنویسید، مثلا اگه عنوان فتوسنتز را می بینید، بنویسید، فتوسنتز چیست؟

 

✔️ گام 4: سازماندهی فصل

سازماندهی اطلاعات، باعث می شود آن اطلاعات، بهتر یادتان بمانند و بهتر یادشان بگیرید و درک شان کنید. خوبی کتاب این است که نویسنده قبلاً این کار را برای شما انجام داده است، در کجا؟ در فهرست کتاب.

پس نقشه فهرست کتاب را ایجاد کنید، به این شکل که بروید به سراغ فهرست کتاب و مطالب آن را یا به روش نقشه ذهنی (مایندمپ) یا به روش نواحی 4 بخشی که در قسمت 15 بخش یادداشت برداری یاد گرفتید، روی کاغذ پیاده کنید.

تا اینجا مرحله اول تسلط به اطلاعات فنی، یعنی ساخت نقشه را انجام دادید. برویم سراغ مرحله دوم.

 

مرحله دوم: استفاده از روش سطحی خوانی

در قسمت 18 دوره تندخوانی رایگان، نحوه استفاده از روش سطحی خوانی را یاد گرفتیم.  این روش دو مزیت دارید:

  1. اطلاعات را سریعتر می بینید و کلیت آن را می فهمید
  2. کمک می کند سوالات بیشتری بسازید
  خلاصه کتاب طرحواره های معنا اثر جردن بی پیترسون

 

مرحله سوم: خواندن فصل

تا وقتی مراحل اول و دوم را انجام ندادید، به سراغ مرحله سوم نیایید. ما همیشه خواندن کامل فصل را در آخر انجام می دهیم تا بتوانیم مطلب را کامل درک کنیم و در بلندمدت به خاطر بسپاریم.

 

با انجام این 3 مرحله، در مرحله سوم به جواب سوالاتی که در مراحل قبل برای خود ایجاد کرده بودید، می رسید. همچنین اطلاعات را 3 بار می بینید و اطلاعات از حافظه کوتاه مدت، به حافظه بلندمدت شما می روند و اینگونه می توانید مطالب تخصصی را با قدرت و درک بیشتری یاد بگیرید چون طی این پروسه 3 مرحله ای، در واقع دارید اطلاعات یکسانی را به سه شکل مختلف می بینید:

✔️ یک بار موقع ساخت نقشه،

✔️ یک بار موقع سطحی خوانی و

✔️ یک بار هم موقع خواندن کامل.

 

تمرین روز پنجم

1- تمرین مطالعه هر روزه خود را انجام دهید.

2- مطالبی که امروز یاد گرفتید را با یک کتاب تخصصی تمرین کنید و هر 3 مرحله را برای بخشی از آن کتاب مثلا برای فصل اول کتاب انجام دهید. مطمئنا به این نتیجه می رسید که درک مطلب شما خیلی بالا می رود، اینطور نیست؟ نظر خود را این پایین در قسمت دیدگاه ها برای من بنویسید.

Rating 4.48 from 21 votes

لیست دروس تندخوانی

جیم کوییک

24 قسمت

۰۵:۴۱:۳۵

249000 تومان

با صدای من یاد بگیر

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جدیدترین: دوره طراحی مجدد سرنوشت دکتر جو دیسپنزا

خانه
منو
×