آموزش تندخوانی رایگان با جیم کوییک – قسمت ۱4

بفرست برای دوستت

فهرست مطالب

خوش آمدید به روز ششم از هفته دوم دوره تندخوانی رایگان با جیم کوییک. نکته ای که باید در مورد درک مطلب دقت کنیم، این است که واقعاً نمی توان 100 درصد یک مطلبی را درک کرد. هدف ما از درک مطلب این است که اطلاعات را با کیفیت مناسبی جهت هدف خاصی درک کنیم.

 

روز ششم

در این جلسه، جیم کوییک به سوالات پرتکرار مخاطبانش تا اینجای کار جواب می دهد و کمی توضیحات تکمیلی راجع به تندخوانی و درک مطلب ارائه می دهد.

سوال اول: آیا موقع مطالعه عادی هم باید از انگشتم استفاده کنم؟

مثلاً آیا در محل کار یا دانشگاه هم باید از انگشتم حین مطالعه استفاده کنم؟ جواب مثبت هست، چون این کار را در آن کتاب داستانی تمرینی تان، تمرین کرده اید تا به آن عادت کنید و در جاهای دیگر هم انجامش دهید.

یکی از عادت های تندخوانی که باید یاد بگیرید، دقیقا استفاده از همین انگشت یا هر تنظیم کننده بصری دیگری حین مطالعه است.

 

عادات تندخوان ها

افراد تندخوان عادت های خاصی را در خودشان تقویت می کنند، مثل:

1- استفاده از انگشت حین مطالعه

2- کاهش زیرلب خوانی

3- تمرکز بهتر

4- برگشت به عقب و دوباره خوانی کمتر

5- پرسیدن سوالات بهتر

و…

مجموعه ای از این عادات، باعث می شود که در زندگی هر روزه، مطالعه گر بهتری باشید.

 

سوال دوم: آیا هر روز تمرین 4-3-2-1 را باید انجام دهم؟

بله قاعدتاً باید هر روز تمرین 4-3-2-1 را انجام دهید، مگر اینکه واقعاً حوصله اش را نداشته باشید، چون نمی خواهم به زور اینکار را بکنید و از آن لذت نبرید. ببینید مطالعه به نحوی مثل رفتن به باشگاه هست. بعضی روزها که به باشگاه می روید، می خواهید رشد کنید، بهتر شوید، به سطح بالاتری برسید و به رکوردهای جدیدی برسید ولی لزوماً همیشه نمی خواهید که رکورد بزنید، فقط به باشگاه می روید تا ورزش کنید.

  آیا قانون جذب واقعیت دارد؟

در مطالعه هم به شما اجازه می دهم که اینکار را بکنید. یعنی لازم نیست هر روز حتماً تمرین 4-3-2-1 را انجام دهید ولی باید هر روز حداقل 10 تا 15 دقیقه مطالعه کنید تا بتوانید حداقل رکورد فعلی تان را حفظ کنید و هر روز سرعت جدید خود را با دو دقیقه مطالعه بسنجید.

هدف اصلی ما در این برنامه که خیلی هوشمندانه لابلای آموزش ها مخفی شده است، ساخت یک سری عادت خوب هست و وقتی بتوانید در مطالعه این کار را عملی کنید، می توانید در تمام زمینه های زندگی تان هم آن عادات را پیاده سازی کنید.

یکی از مهمترین عاداتی که می توانید به زندگی تان اضافه کنید، عادت «تندخوانی» هست. تندخوانی، یکی از بهترین تمرین ها برای ذهن شماست که قدرت مغز و تمرکز شما را می سازد و حواسپرتی را از بین می برد.

عادات، کارهای کوچکی هستند که زندگی، کار، روابط و سلامتی شما را متحول می کنند.

 

سوال سوم: برای افزایش درک مطلب، چند تا سوال در مورد متن باید بپرسیم؟

وقتی می گوییم برای افزایش درک مطلب تان، سوال بپرسید، این سوال پیش می آید که می گویید چند تا سوال باید در مورد متن بپرسیم؟

جیم کوییک می گوید به نظرم باید 5، 7 یا 9 سوال بپرسید. تحقیقاتی در دانشگاه هاروارد انجام شده که می خواستند بدانند در لحظه، آگاهانه به چند چیز توجه می کنیم و به این نتیجه رسیدند که به 7 به علاوه و منهای 2 (یعنی 5 تا 9) چیز توجه می کنیم. در واقع به همین خاطر رقم های تلفن هم این تعداد هست، چون مردم می تونن این تعداد عدد را به خاطر بسپارند.

  11 کلید رهایی برای فعالسازی چاکرای ریشه

پس به نظرم یک قانون اساسی برای پرسیدن سوال این است که بین 5 تا 9 سوال بپرسید و جواب هایش را پیدا کنید. این تکنیک پرسیدن سوال فقط قبل از مطالعه متن کتاب یا مقاله سایت نیست، شما قبل از گوش دادن به یک پادکست یا قبل از رفتن به دوره آموزشی یا سمینار یا حتی قبل از ورود به یک مذاکره هم می توانید از این سوالات در مورد موضوع آن بپرسید. چون اگر سوالی نداشته باشید، جوابی هم دریافت نخواهید کرد.

سوالات مثل آهنربا هستند و موقع مطالعه، اطلاعات را جذب می کنند.

 

سوال چهارم: آیا می توانیم در روز بیشتر از یک بار مطالعه را تمرین کرد؟

بله، البته. ولی نیاز نیست به خودتان فشار بیاورید تا از مطالعه و تمرین آن زده شوید و دیگر انجامش ندهید.

خودم چون تمرین 4-3-2-1 خیلی سخت است، در روز تقسیم اش می کنم. مثلاً یک تمرین را صبح، یکی را بعدازظهر و یکی را شب انجام می دهم. اشتباه بزرگی که خیلی ها می کنند این است که در انجام این کار زیاده روی می کنند و بعد کم می آورند. یادتان نرود که ثبات و پایداری هست که به شما قدرت می دهد. بهتر است که هر روز کمترین میزان تمرین را ولی با ثبات انجام دهید تا اینکه با تمام قدرت تلاش کنید ولی 4 روز بعد کم بیاورید و دیگر این کار را ادامه ندهید.

عادت مطالعه، یک مسابقه ماراتن هست، نه یک دوی سرعت.

 

  1 استراتژی متفاوت برای فروش بیشتر | پیشنهاد افزایش فروش از دن لاک

سوال پنجم: اگر یک روز تمرین نکردم و آن روز را از دست دادم چه کنم؟

فکر نکنید دنیا به آخر رسیده است. همه ما آدم هستیم و ممکن است در طول روز مشکلاتی غیر قابل پیش بینی برایمان پیش بیاید که نتوانیم کارهایی که باید انجام بدهیم را انجام دهیم. در این مواقع بگویید “اشکالی ندارد، من هم آدم هستم، تجربه کسب کردم، من مثل هیچ آدم دیگری بی نقص نیستم، اما فردا بهتر عمل می کنم. من همیشه دنبال پیشرفت هستم، نه کمال.”

 

سوال ششم: آیا همه چیز را باید با یک سرعت خاص بخوانم؟

قطعا نه، حتی خودم هم وقتی موضوع متنی برایم جدید باشد و آن را درک نکنم، نمی توانم با سرعتی بیش تر از درک آن مطلب، آن را بخوانم. سرعت مطالعه شما اگر در حال حاضر مثلاً 300 کلمه در دقیقه باشد، ممکن است وقتی می خواهید یک متن تخصصی را بخوانید سرعت شما کاهش پیدا کند و این موضوع نباید شما را نگران کند، کاملاً طبیعی است.

 

تمرین های روز ششم

1- 10 دقیقه تمرین مطالعه روزانه را انجام دهید. قبل از شروع مطالعه، حتما سوالات خود را بنویسید تا حین مطالعه دنبال جوابش باشید. اینگونه مطالعه شما هدفمند می شود.

2- در گام بعدی، سرعت جدید خود را بسنجید. باید هر روز این سرعت را ثبت کنید تا بتوانید روند رشدتان را بسنجید.

Rating 4.08 from 26 votes

لیست قسمت های دوره
آموزش مکمل

جیم کوییک

24 قسمت

۰۵:۴۱:۳۵

349000 تومان

با صدای من یاد بگیر

guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد کیان
محمد کیان
1 سال قبل

عالی بود

آموزش جدید: مصاحبه با جو دیسپنزا – قفل ذهنت رو بشکن

خانه
منو
کتاب نمیتوانی به من آسیب بزنی
×