راه های تقویت حافظه برای درس خواندن

بفرست برای دوستت
راه های تقویت حافظه برای درس خواندن

فهرست مطالب

راه های تقویت حافظه برای درس خواندن، مسئله ی بسیار مهمی است که قصد داریم در این مقاله بدان بپردازیم. در دنیای امروزی، یکی از بزرگترین معضلاتی که برای دانشجویان و دانش آموزان وجود دارد، حفظ دروس است. یکی از مشکلاتی که دانشجویان و دانش آموزان همواره با آن دست و پنجه نرم می کنند، مشکل حافظه می باشد. به عبارت دقیق تر بسیاری از دانشجویان با یادگیری و حفظ دروس مختلف مشکل دارند که این مساله را می توان با یادگیری تکنیک های تقویت حافظه برطرف کرد.

قبل از هر چیزی باید بگوییم که این مشکل، در عصر کنونی بیشتر هم شده است. در ادامه قصد داریم ضمن بررسی دلایل افزایش اینگونه مشکلات در عصر کنونی با راه های تقویت حافظه برای درس خواندن نیز آشنا شویم. پس با یکی دیگر از مجموعه مقالات وب سایت موسسه ی نگرش نیک همراه ما باشید.

 

دلایل مشکلات حافظه در عصر کنونی

اولین گام برای بررسی و بحث پیرامون راه های تقویت حافظه برای درس خواندن، آشنایی با دلایل مشکلات حافظه در عصر کنونی می باشد. البته قبل از هر چیزی باید بگوییم که مشکلات حافظه از زمان های بسیار دور گریبان گیر انسان بوده است.

در واقع این مسئله مشکلی نیست که تنها انسان امروزی با آن مواجه شده باشد و تاریخ طولانی دارد. اما به دلایلی این مشکل، در دنیای امروزی بیشتر شده است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. اما قبل از آن ضروری است که بدانید، حافظه ی انسان توانایی ذخیره ی یک پتابایت اطلاعات را دارد. برای این که با عظمت این نعمت خدادادی بهتر آشنا شوید باید بگوییم که هر پتابایت برابر است با 1024 ترابایت و هر ترابایت برابر است با 1024 گیگابایت. اما علی رغم گنجایش بی نظیر حافظه ی انسان، چرا معمولا مشکلات حافظه برای درس خواندن وجود دارد؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را متوجه شوید.

در دنیای امروزی دلایل زیادی برای مشکل حافظه وجود دارد. از جمله این دلایل می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

  • اولین دلیل برای مشکلی که ممکن است در هنگام درس خواندن برای حافظه به وجود بیاید، عدم تمرکز است. این عدم تمرکز می تواند دلایل بسیار زیادی نظیر مشکلات مالی، شهرنشینی و … داشته باشد.
  • به عنوان دومین دلیل می توانیم به تکنولوژی اشاره کنیم. امروزه تکنولوژی از جمله موبایل ها به بخش جدایی ناپذیر زندگی انسان ها تبدیل شده است که باعث بروز مشکلات زیادی برای حافظه می شود.
  • سومین مسئله ای که می توان به آن اشاره کرد، مشکلات اقتصادی فراوان است که مسلما حافظه ی انسان را با مشکل مواجه می کند.
  • رژیم غذایی افراد نیز می تواند به عنوان یکی از مهم ترین دلایل مشکلات حافظه بیان شود. متاسفانه ایرانیان از رژیم غذایی مناسبی استفاده نمی کنند.
  • آخرین دلیلی که باید بدان اشاره کنیم، بی خوابی و خستگی است که منجر به بروز مشکلات زیادی می شود.
  خلاصه کتاب قدرت تمرکز اثر جک کنفیلد و مارک ویکتور هانسن

 

 

راه های تقویت حافظه برای درس خواندن

اکنون که با دلایل بروز مشکلات حافظه آشنا شدیم باید به سراغ راه های تقویت حافظه برای درس خواندن برویم. پس مشکلات مربوط به حافظه، مشکلاتی نیستند که قابل حل نباشند. راه های تقویت حافظه برای درس خواندن به طور کلی به دو دسته تقسیم بندی می شوند.

  • گروه اول، راه هایی هستند که مستقیم با ذهن و حافظه ی انسان در ارتباط می باشند.
  • گروه دوم، روش هایی است که به طور غیر مستقیم منجر به حل مشکلات مربوط به حافظه می شوند.

در ادامه قصد داریم هر کدام از دسته بندی ها را به طور جداگانه بررسی کنیم.

 

گروه اول

همانطور که گفته شد یکی از راه های تقویت حافظه برای درس خواندن، راه هایی است که مستقیما منجر به تقویت حافظه می شوند. از جمله این راه ها می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

  • ذهن خود را مدام فعال نگه دارید. هنگامی که ذهن به طور مداوم با یک مسئله در تماس باشد، زمان کمتری برای یادگیری مباحث مربوط به آن موضوع نیاز دارد. از طرفی کیفیت یادگیری ذهن نیز افزایش می یابد.
  • رنگ ها می توانند بسیار کمک کننده باشند. در این قسمت قصد بررسی روانشناسی رنگ ها را نداریم. اما ذهن انسان به طور طبیعی، نسبت به رنگ ها و اطلاعاتی که با رنگ های متفاوتی ارائه می شوند، واکنش مثبتی نشان می دهد. در واقع سعی کنید هنگام مطالعه برای هایلایت نکات ضروری از رنگ های متنوعی استفاده کنید.
  • حافظه ی خود را شرطی کنید. این کار با علامت گذاری، با صدای بلند خواندن متون و خط کشیدن زیر آنها انجام می گیرد.

 

روش های دیگری برای تقویت حافظه از این طریق وجود دارد که می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

  • تصویرسازی همیشه کاربردی است. ذهن انسان ها، تصویر ها را بهتر از کلمات و اطلاعات به یاد می آورند. در نتیجه سعی کنید دروس و اطلاعات مورد نیاز خود را با تصاویر تلفیق کنید تا یادگیری شما کیفیت مناسب تری داشته باشد.
  • استفاده از حواس پنج گانه نیز می تواند مفید واقع شود. یکی از کارهایی که می توان انجام داد، این است که هنگام مطالعه، دست خود را زیر مطلب مورد نظر قرار دهیم تا بتوانیم حس دیگری را نیز درگیر کنیم. همچنین می توانیم دروس خود را با صدای بلند نیز مطالعه کنیم. با این کار، علاوه بر این که چشم شما در حال مطالعه است، زبان شما در حال گفتن و گوش شما در حال شنیدن است. این مسئله باعث تقویت حافظه خواهد شد.
  محاسبه سرعت مطالعه - اولین گام شروع یادگیری تندخوانی

 

گروه دوم

دومین گروه راه های تقویت حافظه برای درس خواندن، گروهی است که به طور غیر مستقیم بر روی تقویت حافظه اثرگذار است. از جمله راه های تقویت حافظه برای درس خواندن از این طریق می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

  • قبل از هر چیزی، باید فضای مطالعه ی خود را مشخص کنید. طبق برخی از تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است، هر کسی یک فضای مطالعاتی مشخصی دارد. به عنوان مثال ممکن است شما در فضایی آرام و ساکت بتوانید بهتر درس بخوانید. پس آن فضا را برای خود مهیا کنید.
  • نور محیط مطالعه را تنظیم نمایید. شاید این مسئله کمی عجیب به نظر برسد، اما وجود نور کافی نه تنها از خستگی چشم و ذهن جلوگیری می کند، بلکه منجر به تقویت حافظه و بهبود کیفیت یادگیری خواهد شد.

 

از جمله راه های تقویت حافظه برای درس خواندن می توان به موارد ذیل نیز اشاره داشت:

  • تنظیم دمای محیط مطالعه نیز می تواند بر عملکرد ذهن و حافظه موثر باشد. دمای محیط اطراف شما نباید آنقدر سرد باشد که باعث خواب آلودگی شود و نباید آنقدر گرم باشد که تمام تمرکز شما بر روی خنک کردن باشد.
  • عوامل حواس پرت کن را از خود دور نگه دارید. یکی از این عوامل می تواند گوشی شما باشد. تنها کافی است یک ساعت بدون چک کردن موبایل خود، مطالعه داشته باشید تا تاثیر شگرف آن را دریابید.
  • زمان مطالعه ی خود را مشخص کنید. این زمان برای همه ی افراد یکسان نیست. مسلما برخی از ما ترجیح می دهیم شب ها درس بخوانیم چرا که در این زمان کیفیت مطالعه ی ما بالاست. برخی دیگر نیز ترجیح می دهند، صبح ها درس بخوانند.
  • سعی کنید به اندازه ی کافی بخوابید. خواب کافی علاوه بر بهبود عملکرد روزانه ی شما منجر به افزایش کیفیت یادگیری نیز می شود.
  خلاصه کتاب 8 راز برای تجلی قدرتمندی اثر مندی موریس

 

سایر طرق تقویت حافظه

راه های تقویت حافظه برای درس خواندن بسیار متنوع هستند. برخی از این روش ها، نه تنها هنگام درس خواندن بلکه برای سایر موارد نیز موثر هستند. از جمله این موارد می توان به راه‌های ذیل اشاره داشت:

  • سعی کنید برنامه ی مطالعاتی داشته باشید. علاوه بر درس خواندن، سایر مطالعات و تمارین مربوط به تقویت ذهن از جمله حل جدول نیز برای تقویت حافظه شما حائز اهمیت است.
  • مطالعات خود را زمان بندی کنید. به عنوان مثال هر 45 دقیقه، 15 دقیقه استراحت کنید. این کار باعث استراحت ذهن شما و در نتیجه تقویت حافظه خواهد شد.
  • کیفیت خواب شما نیز اهمیت بسیار ویژه ای دارد. برای این کار می توانید چند دقیقه قبل از خواب، گوشی موبایل خود را خاموش کنید و به رویاهای خود فکر کنید.
  • دوش بگیرید! شاید کمی عجیب به نظر برسد. اما دوش گرفتن باعث تمرکز بیشتر و زنده شدن مجدد ذهن می شود. در نتیجه می توانید حافظه ی خود را با این روش تقویت کنید.

 

 

نتیجه گیری

در این مقاله با دلایل مشکلات حافظه آشنا شدیم. در دنیای امروزی که انسان ها اسیر تکنولوژی هستند و از همه جهت زیر فشارهای اقتصادی قرار گرفته اند، دانشجویان و دانش آموزان بیشتر از قبل با مشکلات مربوط به حافظه مواجه می شوند. از طرفی برخی از عادات نادرست و سبک زندگی اشتباه نیز باعث حادتر شدن این مسئله شده است. همچنین در جهان هستی، هیچ مشکلی وجود ندارد که بدون راه حل باشد. به همین منظور با راه های تقویت حافظه برای درس خواندن آشنا شدیم.

برخی از این راه ها به طور مستقیم بر عملکرد ذهن و حافظه تاثیر می گذاشتند و برخی دیگر نیز شرایط لازم برای تقویت حافظه را به وجود می آوردند. به عبارتی به طور غیر مستقیم با تقویت حافظه در ارتباط بودند. پس اگر شما نیز با مشکلات مربوط به حافظه دست و پنجه نرم می کنید، انجام روش های پیشنهادی این مقاله می تواند بسیار راهگشا باشد.

امتیاز 4.67 از 3 رای

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آموزش جدید: مسترکلاس خواب – دکتر متیو واکر

خانه
منو
کتاب نمیتوانی به من آسیب بزنی
×