در قسمت پنجم از دوره تندخوانی رایگان با جیم کوییک می خواهیم وارد روز چهارم از هفته اول شویم. در این قسمت می خواهیم به این سوال دقیق تر پاسخ دهیم که چرا تنظیم کننده بصری موثر است؟
روز چهارم
تا اینجا از دوره تندخوانی، در مورد تنظیم کننده بصری به صورت کلی حرف زدیم و الان می خواهیم جزئیات آن و کارهایی که حین مطالعه نباید بکنید را به شما بگوییم.
نکته اول
بعضی از افراد موقع مطالعه با انگشت به عنوان تنظیم کننده بصری، انگشت خودشان را خم می کنند و اینکار باعث می شود زود خسته شوند.
کاری که باید بکنید این است که برای حرکت در متن، تمام بازو و دست را روی صفحه از راست به چپ و برعکس حرکت دهید. برای زبان های دیگر هم به همین شکل می توانید عمل کنید.
نکته دوم
یک اشتباهی که خیلی از شما حین مطالعه می کنید این است که کتاب را روی سطح صاف مثل میز قرار می دهید، اما مشکل این است که:
- آیا در این زاویه، کلمات بزرگتر می شوند یا کوچکتر؟ کوچکتر می شوند.
- آیا در این حالت خواندن شان به مرور سخت تر می شود یا آسان تر؟ سخت تر می شود.
مشکل دیگر این است که در این حالت بعضی ها به سمت کتاب خم می شوند تا کلمات را بزرگتر ببینند و اینگونه دیافراگم و ریه تحت فشار قرار می گیرند. خوب است بدانید که یک سوم پایینی ریه شما، دو سوم اکسیژن لازم بدن را به رگ ها می رساند.
اگر جزو آن دسته از افراد هستید که خیلی زود حین مطالعه خسته می شوید، دو دلیل عمده داره:
- سرعت مطالعه تان پایین است (که با یادگیری تندخوانی این مشکل برطرفد می شود)
- کمبود اکسیژن (به دلیل خم شدن سمت کتاب)
برای حل مشکل دوم یعنی کمبود اکسیژن کافیست صاف بنشینید و کمی زاویه کتاب را تغییر دهید یا کتاب را بالا بیاورید و خم کنید تا از حالت صاف بودن در بیاید تا خودتان دیگر مجبور نشوید که به سمت آن خم شوید. این حالت مطالعه ایده آل است.
پس، از این به بعد حین مطالعه، حواس تان به طرز قرار گرفتن بدن و زاویه کتاب تان باشد.
کتاب خود را بیاورید
حالا از جایی که کتاب را رها کرده اید، شروع به مطالعه کنید و نقطه شروع را در حاشیه کتاب علامت بزنید که یادتان نرود از کجا شروع کرده اید. دو دقیقه مطالعه کنید. می خواهیم در انتها سرعت مطالعه را مجدد بسنجیم. فقط اینبار حین مطالعه دقت کنید که:
1- به جای خم کردن انگشت حین مطالعه، کل دست را از یک طرف به طرف دیگر کتاب حرکت دهید (نکته اول)
2- به سمت کتاب خم نشوید و کتاب را با کمی زاویه جلوی خود بگیرید، طوری که برایتان راحت باشد و مجبور نشوید خم شوید. (نکته دوم)
شروع کنید.
توقف، زمان دو دقیقه تمام شد…
محاسبه سرعت مطالعه
خب سرعت خود را مطابق آنچه که در روزهای قبل یاد گرفتید، محاسبه کنید. دلیل نوشتن هر روزه سرعت مطالعه این است که تا وقتی نتوانید چیزی را اندازه بگیرید، نمی توانید آن را مدیریت کنید. با اندازه گیری آن می توانید آن را رشد دهید.
پس باید در تندخوانی 21 روزه هر روز سرعت مطالعه خود را اندازه گیری کنید. حالا این رکورد شما گاهی بالا می رود و گاهی کمی پایین می آید و این اصلاً ایرادی ندارد و کاملاً طبیعی است، چون تمرکز و شرایط ما در روزهای مختلف، متفاوت است. اما خبر خوب این است که با تمرین زیاد، روند آن صعودی خواهد شد.
بسته به شرایط، انتظار کم و زیاد شدن سرعت مطالعه تان را در روزهای مختلف داشته باشید.
تمرین های روز چهارم
10 دقیقه مطالعه با رعایت تمام نکاتی که امروز و روزهای قبل یاد گرفتید داشته باشید. یعنی استفاده از انگشت و حرکت کل دست از طرفی به طرف دیگر و همچنین خم نشدن روی کتاب تا اکسیژن کافی به شما برسد و دچار خستگی ذهنی و مشکلاتی که انرژی شما را پایین می آورند نشوید. حواس تان به زاویه کتاب باشد که صاف روبروی شما قرار نداشته باشد، بلکه به آن کمی زاویه بدهید تا بتوانید کلمات را مستقیم ببینید.
عادت مطالعه را در خود بسازید، چون ابتدا شما عادات تان را می سازید و بعد عادات تان شما را می سازند.
تمرین امروز انجام شد
سرعت همچنان 240 کلمه در دقیقه است.
واوو خدای من اقای باقر پور شما عاالی هستین امیدوارم به بزرگترین ارزوتون برسین چون شما کمک بزرگی به من کند خوان کردین و امیدوارم بتونم کتاب های درسیمو با سرعت بالاتری بخونم سرعت بنده در روز سوم ۱۹۶ کلمه بر دقیقه بود که امروز یعنی روز چهارم به ۲۴۷ کلمه بر دقیقه تغییر کرد