آموزش تندخوانی رایگان با جیم کوییک – قسمت 16

بفرست برای دوستت

فهرست مطالب

دو هفته از دوره آموزش تندخوانی رایگان با جیم کوییک را گذرانیم و وارد هفته سوم شدیم. تا الان بخش 1 و بخش 2 از افزایش درک مطلب را در روزهای قبلی دیدیم و نکات آن را یاد گرفتیم و در روز اول از هفته سوم می خواهیم برویم سراغ بخش سوم افزایش درک مطلب و نکات جدید و هیجان انگیزی را یاد بگیریم.

 

شروع هفته سوم

قبلا گفتیم سه راه برای ساختن درک مطلب وجود دارد:

1- خواندن: طبیعی است، باید یک چیزی را بخوانیم تا آن را درک کنیم.

2- نوشتن: به همین خاطر سه شیوه یادداشت برداری را یاد گرفتیم.

3- امروز این مورد سوم را یاد می گیریم.

 

روز اول

حالا می خواهیم سومین مورد برای ساختن درک مطلب را یاد بگیریم که آن «ارتباط گرفتن» است.

حالا منظور از ارتباط گرفتن با کسی دیگر چیست؟ یعنی با آن فرد معاشرت کنید، با او حرف بزنید، به حرف هایش گوش کنید و خودتان حرف بزنید و اینجاست که معجزه اتفاق می افتد. به شما می گویم که چطور در مورد چیزی که خوانده اید، حرف بزنید و چطور آن را به دیگران یاد بدهید تا خودتان عمیق تر درکش کنید و در نهایت بتوانید آن اطلاعات را مال خود کنید.

یک روش عالی برای افزایش درک مطلب گفته بودیم که یادداشت برداری است. اما روش بعدی حرف زدن در مورد آن است. وقتی کتابی را می خوانید، اطلاعات وارد مغزتان می شود و بعد در مغز یا ذهن پردازش می شوند و برای اینکه بتوانید به دنیا ارائه اش بدهید و در موردش حرف بزنید، باید ابتدا بتوانید آن اطلاعات را مال خود بکنید.

  8 نکته برای تقویت حافظه عضلانی

چون وقتی بخواهید در مورد آن اطلاعات حرف بزنید، دیگر دقیقاً از کلمات نویسنده استفاده نمی کنید، بلکه از کلمات خود استفاده می کنید، پس باید آنها را مال خودتان بکنید و آنها را شخصی سازی کنید، باید در ذهن تان سازماندهی کنید و سوالات مختلفی در موردشان بپرسید تا بتوانید بیانش کنید.

بعضی ها با نوشتن خیلی خوب یاد می گیرند، بعضی ها هم شفاهاً بهتر یاد می گیرند، ما هر دو را انجام می دهیم.

سه روش افزایش درک مطلب اینها بودند:

  1. خواندن
  2. نوشتن
  3. ارتباط گرفتن

نکته: ترتیب این 3 مورد مهم نیست، البته اول حتما باید خواندن را انجام دهید ولی ترتیب انجام مورد دوم و سوم مهم نیست، دلخواه است.

حالا ما می خواهیم هر 3 تای این کارها را هر روز تا حداقل اتمام این دوره تندخوانی 21 روزه انجام دهیم، هر چند که باید تا جایی که می خواهیم قدرت ما در این کار بیشتر شود، انجام دهیم و هیچ پایانی می تواند نداشته باشد.

 

چطور “ارتباط گرفتن” را تمرین کنیم؟

وقتی مورد اول یعنی خواندن، 10 تا 15 دقیقه را انجام دادید و بعد مورد دوم یادداشت برداری که از روز قبل یاد گرفتید را انجام دادید، حالا چطور باید با این اطلاعات ارتباط بگیرید؟

  19 شغل پردرآمد با سرمایه کم

از بهترین حالت تا بدترین حالت اش را به شما می گویم:

✅ بهترین حالت این است که کسی را داشته باشید که این کار را با هم انجام دهید. به این صورت که بعد از خواندن، 3 دقیقه وقت بگذارید و برای یک نفر در مورد چیزی که خوانده اید، حرف بزنید. حالا مشکل این است که شاید بعد از چند دقیقه حرف زدن، دیگر چیزی برای گفتن نداشته باشید.

اینجاست که دوست شما وظیفه دارد از شما سوال بپرسد تا اطلاعاتی که در عمق ذهن شما وجود دارد را بیرون بکشد. حتی اگر جواب سوال دوست تان را ندانید، موقع خواندن دوباره، دنبال آن جواب ها می گردید. پس بهترین حالت این است که با یک نفر حضوری این کار را با هم تمرین کنید.

✅ دومین حالت مناسب این است که تلفنی اینکار را انجام دهید. با دوست تان تماس بگیرید بگویید می شود 3 دقیقه در مورد کتابی که خواندم برایت حرف بزنم؟

✅ سومین حالت مناسب این است که با یک موجود زنده غیر انسان حرف بزنید، مثلا با گل و گیاه یا گربه یا سگ.

✅ چهارمین حالت مناسب این است که با یک موجود بی جان حرف بزنید، مثلا با یک بطری آب، موبایل یا دستگاه ضبط صدا.

  خلاصه کتاب نمی توانی به من آسیب بزنی دیوید گاگینز

با این تمرین متوجه می شوید که فرق زیادی بین صحبت با بطری آب یا دوست تان وجود ندارد، چون نکته مهم این تمرین این است که:

دارید موضوع را برای کسی یا چیزی، غیر از خودتان شرح می دهید.

وقتی مجبور شوید که موضوعی را از ذهن تان خارج کنید و برای کسی یا چیزی غیر از خودتان بیانش کنید، اینجاست که معجزه یادگیری و درک بیشتر اتفاق می افتد و خیلی سریع با آن موضوع می توانید ارتباط بگیرید.

به محض اینکه چیزی را به کسی یاد بدهید، متوجه حفره های یادگیری خودتان می شوید و به مرور به خودتان یاد می دهید که چطور در چیزی که مطالعه می کنید، متخصص شوید.

 

تمرین روز اول

قرار است هر 3 مورد برای افزایش درک مطلب یعنی خواندن، یادداشت برداری و ارتباط گرفتن را هر روز تمرین کنیم، در کنار تمریناتی که از قبل داشتید، مثل تمرین علامت هشت تنبل، تردستی (اختیاری)، تمرین سوال پرسیدن و تمرین 4-3-2-1.

تمرین امروز شما این است که 10 دقیقه مطالعه کنید، بعد 3 دقیقه در موردش ارتباط بگیرید (در موردش حرف بزنید) و بعد 3 دقیقه یادداشت برداری کنید. البته می توانید جای ارتباط گرفتن و یادداشت برداری را با هم عوض کنید.

امتیاز 4.05 از 22 رای

لیست قسمت های دوره
آموزش مکمل

جیم کوییک

24 قسمت

۰۵:۴۱:۳۵

349000 تومان

با صدای من یاد بگیر

اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد کیان
محمد کیان
1 سال قبل

این دوره شدید پیشنهاد میشه

مستند منبع (سورس): درون توست از دکتر جو دیسپنزا

خانه
منو
کتاب نمیتوانی به من آسیب بزنی
×