آموزش تندخوانی رایگان با جیم کوییک – قسمت ۱7

بفرست برای دوستت

فهرست مطالب

امروز می خواهیم در مورد اهمیت استراحت برای مغز صحبت کنیم. خوش آمدید به آموزش تندخوانی رایگان با جیم کوییک قسمت 17 که می شود روز دوم از هفته سوم.

روز دوم از هفته سوم

در این جلسه، جیم کوییک می خواهد کمی در مورد مدیریت زمان صحبت کند و به شما یاد می دهد که در زمان استراحت مغز چکار کنید. چون وقتی خیلی از مغز کار بکشید، باید به آن استراحت بدهید و نمی توانید تمام مدت متمرکز بمانید، در غیر این صورت فقط به خودتان آسیب می زنید.

 

تکنیک پومودورو (گوجه فرنگی)

طبق این تکنیک، تمرکز شما معمولاً بعد از حدود 25 دقیقه افول می کند. برای همین باید یادگیری ها و مطالعه هایی که دارید را به بازه های 25 دقیقه ای محدود کنید تا در وضعیت تمرکز عمیق باشید.

مثلاً وقتی پای کامپیوتر هستید یا مشغول درس خواندن برای مدرسه و دانشگاه هستید، طبق تکنیک پومودورو باید هر 25 تا 30 دقیقه یکبار دست از کار بکشید و به خود استراحت بدهید.

  خلاصه کتاب ساخت مغز دوم اثر تیاگو فورته

دلیل انجام این کار برای مطالعه این است که:

پدیده ای به اسم تقدم و تأخر در روانشناسی یادگیری وجود دارد. طبق قانون تقدم، مطالبی که در ابتدا می خوانید، بیشتر یادتان می ماند و طبق قانون تأخر، مطالبی که در انتها می خوانید، بیشتر یادتان می ماند.

یا مثلاً وقتی وارد یک مهمانی می شوید، افرادی که در ابتدا و انتهای مهمانی ببینید را بیشتر یادتان می ماند.

یا مثالی دیگر… اگر یک لیست 30 کلمه ای به شما بدهم تا حفظ کنید، احتمالاً تعدادی از کلمات ابتدا و انتها فقط در ذهن تان می ماند. این قانون تقدم و تأخر هست.

اگر به صورت طولانی مدت مثلا برای 2 ساعت 3 ساعت مداوم مطالعه کنید، مطالب بسیار زیادی را بین ابتدا و انتهای مطالعه تان از دست خواهید داد و سریع فراموش می کنید.

 

چطور این مشکل را حل کنیم؟

اگر به جای 5 ساعت مطالعه مداوم، آن را به بازه های 25 تا 30 دقیقه تقسیم کنیم، تعداد شروع و پایان های بیشتری می سازیم، یعنی تعداد تقدم و تأخرهای بیشتری می سازیم و در نتیجه اطلاعات بیشتری را به دست می آوریم و به خاطر می سپاریم.

  فارغ‌التحصیلی عادت: از دو دقیقه تا تسلط

 

جیم کوییک چطور از این تکنیک استفاده می کند؟

او می گوید من موقع مطالعه، آلارم های 25 تا 30 دقیقه ای می گذارم و بعد از هر آلارم ساعت، فقط به مدت 5 دقیقه استراحت می کنم که به آن «استراحت مغزی» می گویم.

 

جیم کوییک در زمان استراحت مغز چکار می کند؟

او می گوید من 3 تا کار مهم که مغزم برای رشد کردن به آن نیاز دارد، انجام می دهم:

1- اکسیژن دریافت می کنم: با تنفس عمیق که روش های تنفس عمیق آلفا، ویم هاف و روش جعبه رایج هستند. فرقی نمی کند از چه روشی استفاده کنید، مهم این است که تنفس های عمیق دیافراگمی انجام دهید. پس وقتی خسته می شوید، هوا و اکسیژن را به مغزتان برسانید.

2- آب می خورم: توصیه می کنم بطری آبی کنار خودتان داشته باشید و مرتب بنوشید.

3- تحرک دارم: قبلا هم گفتم که با تحرک بدن، مغز هم رشد می کند. قبلا تمرین هشت تنبل و تردستی را برای تحرک بدن یاد گرفتیم. امروز می خواهم یک تمرین تحرک دیگر هم به شما یاد بدهم. اسم این تمرین، «یوگای ذهن برتر» هست. این تمرین را در ویدیوی زیر می توانید از جیم کوییک یاد بگیرید.

  لیست ۱۰۰ عادت برتر برای بهبود زندگی روزانه

 

[دانلود ویدیو]

با انجام این تمرین، بخش های مختلف مغز را تحریک و فعال می کنیم.

امتیاز 4.03 از 30 رای

لیست قسمت های دوره
آموزش مکمل

جیم کوییک

24 قسمت

۰۵:۴۱:۳۵

349000 تومان

با صدای من یاد بگیر

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آموزش جدید: مسترکلاس خواب – دکتر متیو واکر

خانه
منو
کتاب نمیتوانی به من آسیب بزنی
×