آموزش تندخوانی رایگان با جیم کوییک – قسمت ۱5

بفرست برای دوستت

فهرست مطالب

بچه های تندخوان، سرعت تان چطور است؟ خوش آمدید به روز هفتم از هفته دوم دوره تندخوانی رایگان با جیم کوییک. امروز می خواهیم برویم سراغ افزایش درک مطلب: بخش 2. آماده اید؟

 

روز هفتم

اگر مطلبی را درک نکنیم، خواندن آن فایده ای ندارد و اگر آن مطلب را فراموش کنیم هم باز خواندنش فایده ای ندارد! طبق نمودار فراموشی، طی 2 روز یعنی 48 ساعت، تا 80 درصد مطالبی که یاد گرفتید را ممکن است فراموش کنید. این موضوع بسیار دلسردکننده هست، چون این همه زمان و انرژی گذاشتید و مطالب را یاد گرفتید ولی دو روز بعد اکثر آن اطلاعات را فراموش می کنید. حالا چطور این مشکل را حل کنیم؟

 

حل مشکل فراموشی اطلاعات

یکی از بهترین راه حل های این موضوع که همچنین باعث افزایش درک مطلب شما نیز می شود، یادداشت برداری هست. در این جلسه می خواهیم در مورد چند روش یادداشت برداری صحبت کنیم.

یادداشت برداری برای درست کردن یک نوشته زیبا برای چسباندن روی درب یخچال نیست، بلکه پروسه ای هست که به شما نشان می دهد که چطور آن مطالب را بهتر یاد بگیرید و برای مدتی طولانی آن ها را به خاطر بسپارید.

 

3 روش سریع برای یادداشت برداری

این روش های یادداشت برداری تمرکز و درک مطلب شما را تقویت می کنند، چون به شما کمک می کند اطلاعات را به شکل بهتری سازماندهی کنید و وقتی سازماندهی شوند، آسانتر به خاطر سپرده می شوند.

  خلاصه کتاب فروش نامرئی اثر هری بکویث

بهترین روش یادداشت برداری، نوشتن کلمه به کلمه نیست بلکه استفاده از کلمات کلیدی و ایده های کلیدی هست. ترجیحا با دست یادداشت برداری را انجام دهید، نه با تایپ کردن.

از خودتان بپرسید:

  • آیا این نکته مهم است؟
  • آیا این نکته ارزش داره وقت بگذارم یادداشتش کنم؟

 

روش اول یادداشت برداری

من به این روش نت برداری می گویم روش «ثبت – ایجاد». برای این کار نیاز به یک برگه دارید. خطی در وسط صفحه بکشید و سمت چپ اطلاعات را ثبت کنید و در سمت راست خط، اطلاعات را ایجاد کنید. حالا تفاوت شان چیست؟

در سمت چپ یادداشت برداری می کنید، مثلا می نویسید جیم کوییک گفته است که روش اول یادداشت برداری، ثبت و ایجاد است. به نوعی سمت چپ برگه، یادداشت برداری سمت چپ مغز است که بخش منطقی و خطی هست و فقط می نویسید که دقیقا از نویسنده یا مربی چه چیزی یاد گرفتید.

در سمت راست یادداشت ایجاد می کنید، یعنی برداشت خود را می نویسید، احساس خود را می نویسید. در واقع در این قسمت می نویسید که باید با اطلاعاتی که دریافت کردید، چکار کنید، چطور باید آنها را اجرا کنید. به نوعی سمت راست برگه، یادداشت برداری سمت راست مغز هست که بخش تخیل شماست، اینکه چه برداشتی از یادداشت های ثبت شده یا اطلاعات آن آموزش دارید، چه سوالاتی برایتان ایجاد می شود؟ همه این موارد را در سمت راست می نویسید.

  خلاصه کتاب فلسفه زندگی موفق اثر جیم ران

 

روش دوم یادداشت برداری

روش دوم همان نقشه ذهنی (مایندمپ) است. در این روش ایده اصلی را در وسط کاغذ قرار می دهید و شبیه به شاخه های یک درخت، ایده های فرعی را دور تا دور ایده اصلی قرار می دهید.

فرض کنید می خواهید از روش مایندمپ برای یادداشت برداری یک کتاب استفاده کنید و این کتاب در مورد فروش است. پس کلمه فروش را در وسط به عنوان تنه اصلی درخت قرار می دهید و از دل آن تنه اصلی، بخش های مختلف فروش بیرون می آیند، یک خط یا شاخه به آن وصل می کنید و یک دایره می کشید و درون آن ایده فرعی را می نویسید، مثلا مدیریت نارضایتی های مشتری. حالا برای این ایده فرعی هم ممکن است چند زیرشاخه دیگر بخواهید رسم کنید.

ایده اصلی در مرکز و ایده های فرعی در اطراف آن قرار می گیرند.

 

روش سوم یادداشت برداری

روش سوم یادداشت برداری، استفاده از نواحی 4 بخشی است. در این روش کاغذ را به 4 قسمت تقسیم می کنید، به این شکل که یک خط عمودی و یک خط افقی از طرفین می کشید و اینگونه صفحه به 4 قسمت تقسیم می شود. آن وسط که خطوط به هم برخورد می کنند، ایده اصلی را قرار می دهید، شبیه به روش مایندمپ.

فرض کنید می خواهید کتابی را به این روش یادداشت برداری کنید، عنوان کتاب را آن وسط قرار می دهید. حالا می توانید اگر تمایل داشتید، هر کدام از این 4 قسمت را نیز دوباره به 4 قسمت تقسیم کنید. یعنی الان در کل کاغذ 16 قسمت باید داشته باشید. سوالات اصلی را در مرکز هر بخش بنویسید.

  خلاصه کتاب فروش جدید (ساده سازی شده) اثر مایک واینبرگ

پس برای شروع یادداشت برداری این کتاب، 4 سوال قدرت را بپرسید. قبلا گفتیم که 6 سوال اصلی چه بودند (چه کسی، چرا، چطور و…) 4 تا از آنها را انتخاب کنید، موقع خواندن کتاب سعی کنید جواب آنها را پیدا کنید. یکی از 4 بخش می تواند مثلا جواب به سوال “چه کسی” باشد، پس در هر کدام از 4 قسمت فرعی این بخش، کارکترهای اصلی را می نویسید.

توصیه می کنم در 3 بخش بزرگ دیگر، از سوال “چه زمانی” هم استفاده کنید یعنی بنویسید داستان کتاب چه زمانی دارد اتفاق می افتد؟ “کجا” و “چه چیزی” هم سوال های خوبی هستند که در دو بخش باقی مانده می توانید به آنها جواب دهید.

 

تمرین های روز هفتم

1- قبل از مطالعه، سوالات اصلی تان را بپرسید و بعد، تمرین مطالعه را انجام دهید. هم می توانید روش 4-3-2-1 را انجام دهید و هم می توانید 10 دقیقه مطالعه مستمر انجام دهید.

2- وقتی تمرین اول را انجام دادید، حالا می خواهم سرعت جدیدتان را محاسبه کنید. دو دقیقه زمان بگیرید و مطالعه کنید.

3- مطلبی را که خواندید، از یکی از سه روش گفته شده، یادداشت برداری کنید. هر چقدر یادداشت برداری را تمرین کنید، بیشتر نتیجه می گیرید.

 

امتیاز 4.72 از 25 رای

لیست قسمت های دوره
آموزش مکمل

جیم کوییک

24 قسمت

۰۵:۴۱:۳۵

349000 تومان

با صدای من یاد بگیر

اشتراک در
اطلاع از
guest

3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
sh.nikan1380
sh.nikan1380
1 سال قبل

حتما باید تمرین کنیم

yasinla480
yasinla480
6 ماه قبل

کاربردی بود

علیرضا فتحیان
علیرضا فتحیان
4 ماه قبل

جیم کوییک معمولا در ابتدای تمام دوره هاش میگه: موفقیت در آموزش دو بخش دارد،

1) حضور در کلاس(Showing up)، هیچ قرص جادویی وجود ندارد، بلکه یک فرایند جادویی وجود دارد.

2) تلاش و تمرین (Playing full out)، یادگیری با تماشا کردن ممکن نیست.

راز یادگیری و تسلط، تمرین کردن هست

آموزش جدید: مسترکلاس خواب – دکتر متیو واکر

خانه
منو
کتاب نمیتوانی به من آسیب بزنی
×