در این مقاله قصد داریم تا به بررسی تکنیک های تقویت حافظه بپردازیم. این تکنیک ها یک راه حل عالی برای جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه در افراد می باشند. حال شاید برای شما سوال پیش بیاید که این تکنیکها به کار چه افرادی می آید. می توان گفت همه افراد می توانند از این تکنیک ها استفاده کنند و با این روش مشکلات حافظه خود را برطرف کنند.
زمان تقریبی مطالعه این مطلب: 8 دقیقه و 40 ثانیه
(اگر فرصت ندارید الان این مطلب را بخوانید، از انتهای این صفحه می توانید فایل صوتی را دانلود کنید و گوش کنید.)
مخصوصا افرادی که ذهنی پراکنده دارند و زیاد دچار پرش فکری می شوند میتوانند از این روش ها بهره ببرند. افراد مسن نیز که در معرض بروز آلزایمر می باشند نیز باید از این روش های عالی برای تقویت حافظه خود استفاده کنند. پس اگر شما نیز به این موضوع علاقه مند هستید بهتر است تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی و معرفی این تکنیک ها بپردازیم.
تکنیک های تقویت حافظه
در این قسمت می خواهیم به بررسی تکنیک های تقویت حافظه بپردازیم. اولین تکنیک برای این کار ارتباط برقرار کردن بین محیط و حافظه می باشد. با این کار می توان به حافظه کمک کرد تا فعالیت خود را افزایش دهد. دستتان را مشت کنید. بر اساس یک سری آزمایش هایی که محققان انجام داده اند مشت کردن دست سبب می شود که مغز فعال شود و ذخیره و بازیابی اطلاعات را خیلی بهتر و سریع تر انجام دهد.
کافی است یکبار نیز شما این روش را امتحان کنید. اگر قصد خرید دارید و نمی خواهید لیست خرید تهیه کنید دست خود را مشت کنید و فشار دهید. سپس لیست خرید را مرور کنید. به این صورت می توانید حافظه خود را به راحتی و بدون هیچ مشکلی تقویت کنید.
یک روش دیگر برای تقویت حافظه این است که قبل از خوابیدن اطلاعات را مرور کنید و یک مطلبی را بیاموزید. این کار سبب می شود که اطلاعات جدید با اطلاعات قدیم تداخلی نداشته باشند و شما مطالب را بهتر فرا بگیرید. یک روش عالی دیگربرای تقویت حافظه نگاه کردن به عکس های بامزه و زیبای حیوانات می باشد. شاید برای شما این موضوع تعجب آور باشد. اما این کار سبب می شود که یک شادی و خشنودی در افراد به وجود آید.
این تکنیک یک روش امتحان شده می باشد. محققان دانشگاه هیروشیمای ژاپن بر روی تعدادی از افراد تحقیقات خود را انجام دادند. بر اساس این تحقیقات افراد بعد از تماشای تصاویر حیوانات بامزه و زیبا توانسته اند تا ۴۴ درصد عملکرد ذهن خود را ارتقا بخشند.
ادامه این تکنیک ها
در بالا تا حدودی به بررسی تکنیک های تقویت حافظه پرداختیم. حال قصد داریم موارد بیشتر در این زمینه را به شما معرفی کنیم. شیر نوشیدن نیز می تواند به تقویت حافظه کمک کند. بزرگسالانی که در هفته بین ۵ تا ۶ بار از محصولات لبنی استفاده می کنند نسبت به سایر افراد از عملکرد ذهنی بیشتری برخوردار می باشند. ورزش های هوازی نیز یک راه عالی دیگر برای این کار می باشد. ورزش هوازی می تواند عملکرد های شناختی را بسیار بهبود بخشد.
قسمتی از مغز به نام هیپوکامپ وجود دارد که ورزش کردن سبب رشد سلول های این قسمت می شود. این قسمت در مغز بسیار در حافظه و یادگیری تاثیرگذار می باشد.
نوشیدن الکل را باید هر چه زودتر فراموش کنید. افراد زیادی هستند که از الکل برای داشتن یک خواب مناسب استفاده می کنند. اما این یک طرز فکر اشتباه است. زیرا مصرف الکل قبل از خواب می تواند تاثیرات مخربی بر روی کیفیت خواب افراد بگذارد. اگر فردی دچار خواب عمیق و با کیفیت نباشد ممکن است بر روی تمرکز و حافظه او تاثیرات بدی بگذارد. پس بهتر است هر چه زودتر مصرف الکل را قطع کرده و زندگی سالم و بدون الکل را شروع کنید.
یکی دیگر از تکنیک های تقویت حافظه که بعضی از افراد ناخودآگاه از آن استفاده می کنند خواندن مطالب با صدای بلند می باشد. خواندن مطالب با صدای بلند یک ترفند عالی می باشد. ترک سیگار و دخانیات می تواند در بهبود عملکرد مغز شما تاثیرگذار باشد.
سیگار کشیدن بر اساس تحقیقات انجام شده تاثیرات منفی بر روی حافظه می گذارد. بر اساس تحقیقات دیگری که صورت گرفته شده است افراد مسن سیگاری نسبت به همسالان غیر سیگاری خود از حافظه ضعیف تری برخوردار می باشند.
استفاده از تکنیک های تقویت حافظه برای عملکرد بهتر مغز
تکنیک های تقویت حافظه بسیار زیاد می باشند. این تکنیک ها توانسته اند تا حدودی عملکرد ذهن و مغز افراد را بهبود ببخشند. در نتیجه افراد زیادی می توانند با انجام تنها چند راه ساده و بدون خرج ذهن خود را فعال تر و پویاتر کنند. تصویر سازی ذهنی یکی از این تکنیک ها می باشد. هرچقدر تصویری که ذهن شما می سازد زنده تر و عجیب غریب تر باشد شما بهتر می توانید مطالب را به خاطر بسپارید.
نوشیدن چای سبز در به تاخیر انداختن آلزایمر در افراد مسن بسیار موثر است. درون چای سبز مولکول های آلی اپی کاتچین گالات وجود دارد که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و می تواند ذهن را در برابر بیماری ها محافظت نماید. یادگیری یک زبان دیگر علاوه بر فعال کردن مغز فرد می تواند برای او انگیزه نیز ایجاد کند.
داشتن انگیزه برای انجام یک کار نیز تاثیرات مثبتی بر روی ذهن افراد می گذارد. بر روی ۲۶۲ نفر در دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند تحقیقاتی در این زمینه انجام شد. در این تحقیقات محققان متوجه شده اند که افرادی که یک زبان جدید را شروع می کنند دارای هوش قوی تری نیز می باشند. پس شروع یک زبان جدید می تواند حافظه شما را تقویت کند و یک هنر جدید نیز به شما اضافه کند.
کاهش کالری های دریافتی در طول روز نیز یک راه حل مناسب است. بر اساس تحقیقات افرادی که از وعده های مصرفی پر کالری استفاده می کنند دچار اختلال MCI می شوند. در این اختلال حافظه کاهش می یابد و عقل سریع تر رو به زوال می رود.
فراموشی های خطرناک
در مطالب بالا سعی کردیم تا در رابطه با تکنیک های تقویت حافظه صحبت کنیم. اما ممکن است افراد به دلیل مشغله های زیاد کاری و درگیری های خانوادگی دچار فراموشی های زودگذر شوند. این فراموشی های تا حدودی نگران کننده نیستند و برای هر فردی در طول زندگیش اتفاق می افتند. بیشتر این فراموشی ها نشان دهنده حواس پرتی فرد می باشد. اما یک سری فراموشی ها هستند که باید افراد به آن توجه کنند.
زیرا ممکن است در بعضی از افراد نشان دهنده شروع آلزایمر و یا بیماری های دیگر باشد. به عنوان مثال برای فردی که در گذشته چند کار را انجام می داده است اما اکنون درست کردن یک غذای ساده نیز برای او سخت می باشد و نمی تواند چند کار را به طور همزمان انجام دهد. آدرس یابی فرد با مشکل مواجه می شود.
به عنوان مثال مسیری که چند بار رفته و با آن آشنا می باشد را دیگر به خاطر نمی آورد. فراموش کردن نام افراد خانواده و دوستان نزدیک نیز یکی دیگراز این فراموشی های خطرناک است. مخصوصا اگر این اتفاق بسیار برای فرد تکرار شود. تکرار مداوم سوالی که فرد در نیم ساعت گذشته پرسیده است نیز یکی دیگراز این فراموشی های خطرناک می باشد.
پس بهتر است اگر خودتان با این مشکلات درگیرهستید و یا این علائم را در اطرافیان تان مشاهده می کنید سریعا به متخصص مربوطه مراجعه کنید. به این صورت می توانید بیماری را زودتر و بهتر تشخیص داده و روش های درمانی را برای مهار و کنترل آن شروع کنید.
جمع بندی
تکنیک های تقویت حافظه بسیار زیاد می باشد. شاید شما دارای حافظه قوی نیز باشید اما استفاده از این تکنیک ها می تواند بسیار تاثیرگذار باشد تا در آینده با مشکلات جدی روبرو نشوید. اما اگرشما نیز جزو افرادی هستید که فراموشی های عادی دارند باز هم استفاده از این تکنیک ها راهکار مناسبی می باشد. فراموشی های عادی شامل همه افراد می شود.
به عنوان مثال فراموش کردن جای پارک ماشین، فراموش کردن چیزی که به خاطرش به اتاق آمده اید، فراموش کردن موارد جزئی که دوستتان برای شما تعریف کرده است، فراموش کردن اسم و مشخصات کسی که به تازگی با آن ملاقات کرده اید، فراموش کردن جای وسایلی که به تازگی در محل جدیدی گذاشته اید و …
تمام این مسائل نشان دهنده فراموشی های عادی و زودگذر می باشند. به همین علت بهتر است از تکنیک هایی که گفته شد استفاده کنید تا این فراموشی های زودگذر را تا جای ممکن کم کنید. مرور کردن الفبا، کشیدن طرح های بی هدف، سفر کردن، نوشیدن مایعات، گوش کردن موسیقی، تجسم کردن کار ها و … جزو موارد و تکنیک های دیگر در تقویت حافظه می باشد.
امید است با مطالب بالا توانسته باشید با تمام تکنیک های تقویت حافظه آشنا شده باشید و بتوانید از این تکنیک ها در طول روز به صورت مرتب استفاده کنید. با بهره گیری از این روش ها تا حدود زیادی می توانید حافظه خود را تقویت کنید. اما در نظر داشته باشید باید این تکنیک ها را روزانه و به صورت روتین انجام دهید تا بتوانید تاثیرات عالی آن را مشاهده کنید.
صوت فارسی این مقاله را دانلود کنید و در ماشین یا هر جای دیگری که دوست داشتید، گوش کنید: