خلاصه کتاب اثر مرکب دارن هاردی

بفرست برای دوستت
مشخصات کتاب

فهرست مطالب

امروز می خواهیم خلاصه کتاب اثر مرکب دارن هاردی را با هم بخوانیم. این کتاب اولین بار در سال 2010 توسط دارن هاردی چاپ شد و معروف ترین و پرفروش ترین کتاب او می باشد. در خلاصه کتاب ترن هوایی کارآفرینی دارن هاردی قبلاً اشاره کرده بودم که این دو کتاب جزو بهترین کتاب های دارن هاردی هستند و هر دو را پیشنهاد می کنم حتما بخوانید.

کتاب اثر مرکب (The Compound Effect) راهنمایی کاربردی و مختصر برای چیرگی بر تصمیمات کوچک ارائه می‌دهد که با آن می‌توان نتایج بزرگی خلق کرد و این نتایج مسیر زندگی تو را رقم خواهند زد. این کتاب توسط نویسنده، ناشر و سخنران انگیزشی پرطرفدار، دارن هاردی (Darren Hardy) نوشته شده است.

 

آیا کتاب اثر مرکب ارزش خواندن دارد؟

قبل از هر چیزی می خواهم به این سوال جواب دهم. به نظرم کتاب اثر مرکب یکی از کاربردی ترین کتاب های حوزه موفقیت و رشد فردی هست که خواندن آن را شدیدا به شما توصیه می کنم. همانطور که می دانید صرفا خواندن کتاب یا بدست آوردن دانش، کافی نیست. دانش یک قدرت بالقوه هست و این اجرا کردن و پیاده سازی آن دانش هست که قدرت واقعی را نصیب شما می کند.

گام های عملی این کتاب به شما کمک می کند که آن دانشی که از این کتاب بدست می آورید را پیاده سازی کنید تا قدرت موجود در آن را در زندگی خود به طور موثر ببینید.

پس خواندن این کتاب را حتی برای چندین بار به شما پیشنهاد می کنم و 100 درصد، ارزش وقت و انرژی ای که برای مطالعه، یادگیری و اجرای گام های آن می گذارید، دارد.

 

خلاصه کتاب اثر مرکب دارن هاردی در چند جمله کلیدی

اثر مرکب یعنی چه

دارن هاردی در کتاب اثر مرکب توضیح می‌دهد که به‌جای تلاش‌های بزرگ و تغییرات شگرف، او اهدافش را به عادت‌های روزانه‌ای تبدیل می‌کند که می‌تواند آن‌ها را دنبال کند، سپس منتظر می‌ماند تا اثر مرکب کارش را انجام دهد.

تو هم با یادگیری 3 درس از این کتاب می‌توانی همین کار را انجام دهی:

  • اهداف زندگی‌ات را به عادت‌های روزانه تبدیل کن.
  • برنامه منظمی تعیین کن و مصمم پیگیر آن باش تا به نیروی فزاینده دست یابی.
  • هر موقع به مانعی در مسیر پیشرفت برخورد کردی، از نیروی فزاینده‌ات برای عبور از آن استفاده کن، حتی اگر لازم باشد در آغاز کمی تقلب کنی.

بیا مانند سرمایه‌گذارانی که پرتفوی سهام خود را می‌سازند، ما نیز با استفاده از اثر مرکب، موفقیت خود را بسازیم. موافقی؟

 

مروری بر کتاب اثر مرکب

کارهای کوچک نتایج بزرگ

کتاب اثر مرکب از دارن هاردی از کتاب‌های موردعلاقه من در دسته کتاب‌های سازنده و بهره‌وری است: مختصر و مفید است، بر اقدامات تمرکز دارد و با تعداد خیلی زیادی از قالب‌های رایگان عرضه می‌شود که ده برابر خود کتاب ارزش دارند.

نتایج بزرگ از ژست گرفتن‌ها و حرف‌های گزاف به دست نمی‌آیند بلکه نتایج بزرگ از شفافیت بعلاوه اقدامات کوچک و سنجیده‌ای به دست می‌آیند که از تکرار مداوم ساخته می‌شوند، تا زمانی که آن اقدامات به عادت تبدیل شوند. عادت‌ها شخصیت تو را و شخصیت تو سرنوشت تو را می‌سازد.

به‌بیان‌دیگر لاک‌پشت همیشه خرگوش را شکست می‌دهد. وقتی هم که فکر می‌کنی جور دیگری موضوع را دیده‌ای، به نحوی گمراه شده‌ای و تنها روی قسمت نهایی مسیر که به خط پایان منجر می‌شود، دقت کرده‌ای.

این ایده‌ها هسته اصلی فلسفه دارن هادی را تشکیل می‌دهند و همچنین قلب تپنده‌ی شیوه اصولی پیمایش هنر زندگی (The Art of Livings Tracktion) هستند.

البته پرسیدن سؤال با «چه چیز» همیشه آسان‌تر از پرسیدن «چگونه» است. خوشبختانه این چگونگی دقیقاً همان جایی است که اثر مرکب درخشان عمل می‌کند. در ادامه خلاصه‌ای از درس‌هایی را برایت خواهم گفت که در این کتاب خواهی یافت:

 

 سرفصل‌های اثر مرکب

کتاب اثر مرکب دارن هاردی ۶ فصل اصلی و چند پرسشنامه است. فهرست کتاب اثر مرکب اینگونه است:

  • تحسین اثر مرکب
  • قدردانی
  • پیامی ویژه از آنتونی رابینز
  • مقدمه
  • فصل اول: اثر مرکب در عمل
  • فصل دوم: انتخاب ها
  • فصل سوم: عادت ها
  • فصل چهارم: تکانش
  • فصل پنجم: تاثیرات
  • فصل ششم: شتاب بخشیدن
  • نتیجه گیری
  • ضمیمه ها
  • پرسش نامه ارزیابی قدردانی
  • پرسش نامه ارزیابی ارزش های اصلی
  • پرسش نامه ارزیابی زندگ
  • پرسش نامه تعیین هدف
  • پرسش نامه ارزیابی عادت ها
  • پرسش نامه تاثیرات ورودی
  • پرسش نامه ارزیابی ارتباطات

 

خلاصه فصل های کتاب اثر مرکب

در این قسمت می خواهیم نکات مهم کتاب اثر مرکب را که در هر فصل بیان شده را بررسی کنم. همچنین در انتهای خلاصه هر فصل، اقدامات گام به گام برای اجرای آن فصل را به شما می گویم.

فصل اول: اثر مرکب در عمل

فصل اول کتاب اثر مرکب

اثر مرکب (The Compound Effect) قانونی است برای به دست آوردن جوایز بزرگ از مجموعه انتخاب‌هایی کوچک و هوشمندانه که به‌طور مداوم و طی مدت‌زمان طولانی گرفته می‌شوند.

برای مثال ترجیح می‌دهی ۳ میلیون دلار را به‌صورت یکجا دریافت کنی (گزینه A) یا یک پنی که به مدت ۳۱ روز با این شرط که هرروز دو برابر شود را قبول می‌کنی؟ (گزینه B)

برای به دست آوردن حداکثر منفعت جواب درست گزینه B خواهد بود. ولی این روند به‌سرعت رخ نمی‌دهد؛ بعد از ۱۹ روز تنها ۵۲۴۳ دلار کسب خواهی کرد و حتی احتمال دارد حس احمق بودن در مقابله دوستی که گزینه A را انتخاب کرده به تو دست دهد.

تنها در روز بیست و نهم است که عایدی تو از مقدار گزینه A (3 میلیون دلار) بیشتر می‌شود و در روز سی‌ام، شکیبایی شما باعث سه برابر شدن کل جایزه‌تان نسبت به گزینه A خواهد شد. (در تصویر می‌توانید این روند را مشاهده کنید)

در این مثال می‌توان قدرت و تیزبینی اثر مرکب را مشاهده کرد.

انتخاب‌هایی که به تغییرات متحول کننده زندگی منجر می‌شوند، در سطح کار به‌طور دوست‌داشتنی کوچک و آسان هستند.

تصمیمات خوب، قابل‌چشم‌پوشی و تصمیمات بعد به‌راحتی قابل‌بخشش‌اند. علاوه بر آن علت و معلول چنان از هم دورند که متصل شدنشان بسیار سخت است، همچنین اثر مرکب به مقدار زیادی صبر و ایمان نیز دارد.

مشکل همین‌جاست که انسان‌ها برای صبر یا ایمان داشتن برنامه‌ریزی نشده‌اند. ما برای خشنودی‌های در لحظه برنامه‌ریزی ‌شده‌ایم و این برنامه درون ما عمیقاً جا خوش کرده است. در دنیای نامطمئنِ اجداد ما، فرصت‌های زودگذر برای فرار، تغذیه یا تولیدمثل، میانبرهایی برای جلوگیری از مرگ فیزیکی یا ژنتیکی بودند.

حتی امروز هم با فشار اجتماعی که بر افراد وارد می‌شود، باوجوداینکه می‌دانیم در حال گرفتن تصمیماتی طولانی‌مدت اشتباهی هستیم، این برنامه‌ریزی درونی به‌نوعی اعتیاد شکست‌ناپذیر تبدیل شده است.

اما اثر مرکب واقعی و قدرتمند است. این فرایند مسیر زندگی تو را مشخص و بسته به هر تصمیمی که می‌گیری عمل می‌کند که هم می‌تواند به نفع و هم به ضررت باشد.

پس اولین قدم برای تغییر به سمت موفقیت دلخواهت چیست؟

 جواب، بر عهده گرفتن مسئولیت کامل زندگی است.

به این موضوع فکر کنید که اگر انتخاب‌های کوچکی که دائماً گرفته می‌شوند به نتایج بزرگی می‌انجامند، این‌گونه برداشت می‌شود که نتایج بزرگ را می‌توان به انتخاب‌های کوچک خرد و تقسیم کرد.

این انتخاب‌های کوچک مانند موارد زیر هستند:

10 دقیقه مطالعه‌ای که قبل از به خواب رفتن انجام می‌دهی، خواب کوتاه ۱۵ دقیقه‌ای که صبح‌ها انجام می‌دهی و نخوردن ۱۰۰ کالری که در ناهارت احتیاجی به آن نداری.

هر فکری که به‌طور مکرر به آن می‌اندیشی، هر برانگیختگی که گاهی در آن زیاده‌روی می‌کنی و هر تصمیمی که دائماً می‌گیری به‌نوعی از اثر مرکب می‌انجامد.

حتی اگر علت و معلول این انتخاب‌ها را نتوانی باهم جور کنی، زندگی‌ات محصولی از تصمیمات توست.

 اقدامات گام‌به‌گام:

  • تصمیم بگیر که مالکیت تام زندگی را بر عهده بگیری، حتی اگر نمی‌توانی توضیح دهی که چگونه به این جای زندگی رسیده‌ای.
  • شش‌قدم به‌ظاهر ناچیز مثبت که می‌توانی روزانه انجام دهی را یادداشت کن.
  • شش قدم به‌ظاهر ناچیز منفی که می‌توانی آن را متوقف کنی یادداشت کن.
  • هر بخش از زندگی که از موفقیت آن در گذشته لذت برده‌ای، اما در آن به خود غرّه شده‌ای و دیگر آن را بهبود نبخشیدی مشخص کن.

 

 فصل دوم: انتخاب‌ها

پس اگر زندگی ما به تصمیم‌هایی که می‌گیریم بستگی دارد، چطور می‌توانیم انتخاب‌های بهتری داشته باشیم؟

جواب این سؤال هم مثل اثر مرکب ساده و دلپذیر است؛ از زندگی روی حالت خودکار (Auto Pilot) دست بردار و شروع به تصمیم‌گیری آگاهانه کن.

قدرشناسی را انتخاب کن.

مسئولیت صد درصد رابطه‌هایت را بر عهده بگیر. همیشه به خاطر داشته باش که شانس= آمادگی+ نوع نگرش+ فرصت+ اقدام. و اینکه می‌توانی به هر قسمت از این مجموعه اثر بگذاری یا از آن بخش غافل شوی.

انتخاب کن که انتخاب‌های آگاهانه‌ای درباره (و به‌خصوص) کوچک‌ترین تصمیم‌هایت در هر بخش از زندگی که می‌خواهی تغییرش دهی، داشته باشی.

چگونه؟ تو نمی‌توانی چیزی که ابعاد آن را نمی‌دانی، مدیریت کنی. پس انتخاب کن که هر اقدام در آن بخش از زندگی که روی آن تمرکز داری را زیر نظر بگیری.

می‌خواهی وزن کم کنی؟ تغییرات وزنت را زیر نظر داشته باش. ابعاد و اندازه‌های خود را بررسی کن. مقدار کالری مصرفی‌ات را زیر نظر داشته باش. قدم‌هایت را بشمار. دقیقه‌هایی که روزانه ورزش می‌کنی را بشمار. هر چیزی که باعث ایجاد اثر مرکب به سمت هدف یا دور شدنت از آن می‌شود را زیر نظر داشته باش.

  خلاصه کتاب ترن هوایی کارآفرینی دارن هاردی - پارت اول

به‌آرامی شروع کن. هر هفته یک عادت را زیر نظر داشته بگیر و هفته‌های بعد عادت‌های دیگر را به فهرستت اضافه کن تا دیگر هیچ انتخابی، چه بزرگ و چه کوچک، باقی نماند که از آن اطلاع نداشته باشی.

در آغاز شوک زده خواهی شد، نه فقط به خاطر زیر نظر داشتن انتخاب‌ها، بلکه به این خاطر که متوجه می‌شوی چقدر سخت است که برای هر انتخاب کاملاً هوشیار باقی بمانی.

اما طولی نخواهد کشید که از قدرت این شفافیت در شکل دادن به اقداماتت شگفت‌زده خواهی شد و پس‌ازآن شادمان. مهم‌ترین تصمیم که از همه مهم‌تر است چیست؟ اینکه انتخاب کنی که زودتر شروع کنی. انتخاب کن که همین‌الان شروع کنی.

به دلیل اینکه هر چه سریع‌تر شروع به گرفتن تصمیمات آگاهانه کنی، زودتر می‌توانی انتخاب‌ها را تبدیل به عادت کنی و این‌جایی است که جادوی واقعی آغاز می‌شود.

اقدامات گام‌به‌گام:

  • آن بخش از زندگی که بیشترین درگیری را با آن داری مشخص کن و شروع به یادداشت‌برداری از همه‌چیزهایی کن که در مورد همان قسمت از زندگی‌ات، قدردانشان هستی.
  • بخشی از زندگی‌ات را که می‌خواهی تغییر دهی و 100% مسئولیت آن را بر عهده نگرفته‌ای مشخص و ارزیابی کن.
  • حداقل یک رفتار را در یکی از بخش‌های زندگی‌ات که می‌خواهی بهبود ببخشی و تغییر دهی را زیر نظر بگیر.

 

فصل سوم: عادت‌ها

در خلاصه کتاب اثر مرکب فصل سوم آمده است که:

عادت‌ها نوعی از رفتار اکتسابی هستند که تقریباً یا کاملاً به‌صورت غیر اختیاری انجام می‌شوند. آن‌ها انتخاب‌هایی روی حالت خودکار هستند و آن‌ها با هر تکرار قوی‌تر می‌شوند.

اکثر افراد اجازه می‌دهند عادت‌هایشان به‌صورت ناخودآگاه شکل بگیرد، آنگاه این عادت‌ها انتخاب‌هایی را به آن‌ها دیکته می‌کنند که مشخص‌کننده مسیر زندگی‌شان است.

به دست گرفتن کنترل زندگی به معنی چیره شدن بر عادت‌هاست. این یعنی قبول کردن مسئولیت تام برای ساختن عادت‌های خوب و حذف کردن عادت‌های بد.

 

 برای قبول کردن مسئولیت عادت‌هایت:

  • درک قدرت عادت‌ها در پرتو اثر مرکب.
  • مشخص کردن یک چرایی قدرتمند و انگیزه‌بخش به‌منظور تغییر رفتار.
  • هدف‌گذاری مؤثر و تصویرسازی دقیق از اینکه موفقیت چه شکلی است.
  • شناسایی و حذف عادت‌های بدی که تو را از اهدافت باز می‌دارد.
  • و شناسایی و ساختن عادت‌های خوبی که برای رسیدن به اهدافت به آن‌ها نیاز داری.

برای مشخص کردن «چرایی» قدرتمند و انگیزه‌بخش:

  • ارزش‌های اصلی‌ات را معین کن.
  • به عشق و نفرت متوسل شو. الهام‌بخشی حتماً نباید باشکوه و والا باشد، بلکه تنها باید باعث انگیزه دادن شود.
  • اهداف کوچکِ الزام‌آور و شگفت‌آور تعیین کن. قالب‌های آماده طراحی‌شده اهدافِ دارن هاردی را مشاهده کنید.

 

برای از بین بردن عادت‌های بد:

  • محرک‌هایت را شناسایی کن: چه چیزی، چه کسی، چه موقعی و کجا باعث تحریک انجام عادت‌هایی می‌شوی که می‌خواهی ترکشان کنی؟
  • آن محرک‌ها را از محیط اطرافت حذف کن: با دوستانت مخالفت کن تا از اقدامات نامتناسب با خواسته‌هایت جلوگیری کنی.
  • رفتار بد را با جایزه‌ای که همان اثر را داشته باشد، جایگزین کن: می‌خواهی حال خوب داشته باشی؟ به‌جای خوردن کلوچه به دوستت تماس بگیر و سپس؛
  • یا با جایزه جدیدت احساس راحتی کن: بعضی عادت‌ها با کم کردن تدریجی و آرام، راحت‌تر تغییر می‌کنند.
  • یا تصمیم سخت را بگیر: دیگر افراد این‌گونه راحت‌اند که ریشه‌های مشکل را با تصمیمی سریع و قاطع از خاک بیرون بکشند.
  • توجه داشته باش که شاید نخواهی به‌طور کامل همه نقص‌هایت را حذف کنی و این اشکالی ندارد. اگر کاری هست که از آن لذت می‌بری ولی می‌دانی که می‌تواند از کنترل خارج شود، به‌طور تدریجی در یک دوره ۳۰ روزه از آن پرهیز کن تا به خودت ثابت کنی این تو هستی که کنترل امور را بر عهده داری.

 

برای ساختن عادت‌های خوب:

  • باقدرت آغاز کن: انگیزه تو هیچ‌وقت بیشتر از روز شروع نخواهد بود. طوری شروع کن که قصد ادامه دادن داشته باشی.
  • برای موفق شدن خودت را آماده کن: با سختی‌ها دوست شو تا بتوانی هر تعداد مانع ممکن که بین تو و اقدام دلخواه وجود دارد را از میان برداری.
  • به دستاوردها فکر کن نه از دست دادن‌ها: به‌جای اینکه نگران از دست دادن باشی، روی آنچه عادت‌های جدید به زندگی‌ات اضافه می‌کنند تمرکز کن.
  • قولی در ملأ عام ببند: فشاری شخصی روی خودت ایجاد کن و از آن برای هدایت شدن در مسیر درست استفاده کن.
  • رفیقی در مسیر موفقیت پیدا کن: با مراجعه برنامه‌ریزی‌شده به مربی یا شریک موفقیت، برای خودت پاسخگویی ایجاد کن.
  • رقابتی برپا کن: تلاش برای شکستن رکورد خودت می‌تواند برای نجات از روزهای سخت و ادامه دادن کافی باشد.
  • جشن بگیر: تعلیم دادن مغز مانند تعلیم دادن یک سگ است. پس قدرت جایزه‌های کوچک و ساده برای رفتار خوب را دست‌کم نگیر.

و به یاد داشته باش تغییر دشوار است و این دشواری چیز خوبی است.

با خودت شکیبایی کن، به برنامه‌ات بچسب، حواس‌پرت نشو و روی قواعد ساده ولی بنیادی که تو را به موفقیت می‌رساند متمرکز بمان.

اقدامات گام‌به‌گام:

  • 3 تا از بهترین عادت‌هایی که می‌توانی از آن‌ها یاد بگیری و ۳ تا از بدترین عادت‌هایی که می‌توانی متوقف کنی و 3 عادت جدیدی که می‌خواهی شروع کنی را شناسایی کن.
  • انگیزه‌های اصلی‌ات را مشخص کن.
  • تمرین کن که هدف‌هایی مشخص، الزام‌آور و شگفت‌آور طراحی کنی.

 

فصل چهارم: تکانش

در خلاصه کتاب اثر مرکب فصل چهارم آمده است که:

ثبات و پایداری، مواد اولیه اصلی در ایجاد اثر مرکب هستند.

اما تصمیمات روزانه فعال و تغییر عادت عمدی دشوار است. از گود بیرون افتادن راحت است و این دقیقاً همان لحظاتی است که نیروی فزاینده به کمک شما می‌آید.

تو وقتی نیروی فزاینده را می‌شناسی که از انجام ندادن چیزی که به بخشی عادی از برنامه روزانه‌ات تبدیل شده، حس عجیبی پیدا می‌کنی. این حس، قطب نمایی است که هنگام سفر در دریای متلاطم تو را در مسیر درست نگاه می‌دارد و مانند جریان هوایی است که تو را از این آب‌های مواج به بیرون هدایت می‌کند.

چگونه می‌توانی آن را بسازی؟ یکی از قدرتمندترین راه‌های ساختن نیروی فزاینده، چیره شدن بر روتین‌های روزمره است و مهم‌ترین روتین‌ها، آن‌هایی هستند که در آغاز و پایان روزت قرار دارند.

تا زمانی که صبح‌ها و بعدازظهرهایت را کنترل کنی، میدانی که می‌توانی باقدرت روزت را آغاز و به پایان برسانی. آغاز و پایان قدرتمند بهترین شانس تو برای پیروزی باثبات هستند.

برای راهنمایی‌های کاربردی، دارن هاردی متن مفصلی درباره روتین‌های صبحگاهی‌اش نوشته است که می‌توانید در وب سایتش با نام مراسم دو ساعت شخصی دارن (Darren’s Two-Hour Morning Ritual) آن را مشاهده کنید. چارت زمانی این برنامه را در زیر می‌توانید ببینید:

  • ۵:۰۰ بیدار شدن (هشت دقیقه)
  • انعکاس سه چیزی که از آن قدردانم.
  • تصویرسازی مهر ورزیدن به اطرافیانم.
  • تصویرسازی هدف اولویت اولم و سه اقدام برای پیش بردن آن.
  • ۵:0۸ برخاستن (دو دقیقه)
  • ۵:۲۰ حرکات کششی (ده دقیقه)
  • ۵:۳۰ مطالعه (۳۰ دقیقه)
  • 6:00 کار عمیق (۶۰ دقیقه)
  • ۷:۰۰ باز سنجی (۱۵ دقیقه)
  • مرور کردن اهداف در مقیاس بزرگ
  • مشخص کردن سه عدد از مهم‌ترین وظایف برای امروز.

 روتین عصرانه دارن بسیار ساده‌تر و شامل تنها سه قدم زیر است:

  • مقایسه کارهای انجام‌شده با برنامه‌ریزی. از خودت بپرس: من امروز چه چیزی یاد گرفتم؟ از چه چیزی برای بهتر شدنِ فردا می‌توانم استفاده کنم؟
  • انعکاس اندیشه‌ها و بینش‌های جدید. از خودت بپرس: امروز در مقایسه با چیزی که فکر می‌کردم اتفاق میافتد، چگونه بود؟ چرا؟
  • خواندن 10 صفحه از کتابی انگیزشی: اگر در انتخاب کتاب مشکل داری، از طریق لینک زیر می‌توانید فهرست بالابلندی از آن‌ها را مشاهده کنی.

نکته جالب: اگر متوجه چیزی در مراسم صبحگاهی و عصرانه خود شدی که قبلاً به تو انرژی می‌داده ولی دیگر نتایج پرقدرتی ارائه نمی‌دهد، از تغییر دادن روتین خودت هراس نداشته باش. مراسم تو برای کمک به تو ساخته شده، پس نگذار که طرز فکر خشک و منجمد در مسیر خروجی‌های خوب قرار بگیرد.

بعدازآن چه؟ هنگامی‌که ضرباهنگ زندگی‌ات مرتب شد، بر روی تنظیم ضرباهنگ هفتگی، ماهانه و فصلی‌ات تمرکز کن. دارن پیشنهاد می‌دهد که یک دفتر ثبت ضرباهنگ داشته باشی تا بتوانی عادت‌ها و اقدامات منظم خود را زیر نظر بگیری.

در بین فایل‌های دانلودی رایگان وب‌سایت او و همچنین سیستم مشابهی در برنامه‌ریز اصول و روش هنر پیمایش زندگی (The Art Of Living’s Tracktion) می‌توانید قالب‌های مفیدی را پیدا کنی.

مهم‌ترین نکته: عادت‌ها و مراسم‌هایت را به‌تدریج انجام بده. تبدیل‌شدن یک‌شبه از شخصی که عاشق فیلم دیدن و لم دادن روی مبل است به کسی که روزانه ۲۰ کیلومتر دوندگی می‌کند، باعث فرسایش و آسیب‌دیدگی تضمینی می‌شود. این‌گونه ناپایداری‌ها هزینه بسیاری دارند. مانند قطاری که از ریل خارج شده و برگرداندن آن به مسیر کاری بسیار پرزحمت است.

همین نکته نیز برای روتین‌ها صادق است. تدریجی بودن باعث ثبات می‌شود و ثبات نیروی فزاینده را می‌سازد و نیروی فزاینده حفظ ضرباهنگ را ممکن می‌سازد.

به‌عبارت‌دیگر: واقع‌بین باش و به‌تدریج با سبک زندگی جدیدت سازگار شو.

 اقدامات گام‌به‌گام:

  • روتین‌های صبحگاهی و عصرانه خود را بساز.
  • 3 بخش از زندگی‌ات که در آن به‌اندازه کافی ثابت‌قدم نیستی را فهرست کن. این بخش‌ها چه هزینه‌هایی را برای تو در بر داشته‌اند؟ تصمیم بگیر که از حالا در آن‌ها ثابت‌قدم بمانی.
  • دفتر ثبت ضرباهنگی برای نوشتن نیم دوجین از رفتارهای کلیدی‌ات داشته باش.
  راهنمای کامل فعال سازی چاکراهای بدن

 

 فصل پنجم: تأثیرات

در خلاصه فصل پنجم کتاب اثر مرکب آمده است که تغییر کردن، حتی بدون خلاف جریان آب شنا کردن، چالشی به‌اندازه کافی سخت است. به همین دلیل است که یکی از مهم‌ترین گام‌هایی که می‌تواند نیروی محرکه‌ای برای آغاز موفقیت تو باشد، دسته‌بندی آگاهانه اطلاعات، ارتباطات و محیط اطراف توست که در آن زندگی می‌کنی.

مغز تو ماشین پردازش اطلاعات است. زباله تحویلش بدهی، به تو زباله پس می‌دهد.

راهکار دارن هاردی برای تغییر کیفیت تفکر، تغییر کیفیت ورودی‌های زیرکانه‌ای است که در زیر مشاهده می‌کنید:

  • محافظت در برابر زباله: خودت را در رژیم رسانه‌ای قرار بده. خواندن اخبار و غیره را متوقف کن.
  • به دسته شنوندگان خودرویی به پیوند: هر موقع که دستانت آزاد بود و فرصتی داشتی، کتاب‌ها و دروس صوتی گوش بده و به مغزت جذب کن.

هرکجا که هستی، هر کاری که می‌کنی، به‌طور مداوم در حال بمباران اطلاعاتی هستی.

مأموریت خود را این بگذار که هر چه منابع غیرمفید، تنفر برانگیز و آسیب‌زننده را که می‌توانی با جایگزین‌های سالم‌تر برای داشتن حیات خردمندانه‌تر و شادتر جایگزین کنی.

 

کنترل کردن روابط

افرادی که با تعامل و رابطه دارند («گروه مرجع» تو) تا ۹۵ درصد بر موفقیت یا شکست تو در زندگی اثرگذارند.

اول‌ از همه روابط دوستانه‌ات را کنترل کن:

  • روابط حالِ حاضر ارزیابی کن: آیا با افرادی احاطه شده‌ای که تو را دوست دارند، از تو حمایت می‌کنند و برای تو الهام‌بخش هستند؟ اگر این‌طور نیست، چرا؟
  • روابط ایدئال خودت را تصویرسازی کن: اگر می‌توانستی ۵ دوست خیالی را به زندگی‌ات بیاوری، آن‌ها چه کسانی بودند و چه خصوصیاتی داشتند؟
  • از شر بدترین‌ها به‌طور کامل خلاص شو: باوجوداینکه حذف آنی افراد سخت است، راه‌هایی را برای این کار پیدا کن؛ از افراد فاصله بیشتری بگیر یا از رفت‌وآمد با آن‌ها اجتناب کن.
  • هوشیارانه افراد باقیمانده را محدود کن: در مواجهه با عزیزان، کیفیت افراد بسیار مهم‌تر از تعداد آن‌هاست.
  • دایره بهترین‌ها را گسترش بده و همتاسازی کن: از خودت بپرس که افرادی مانند بهترین دوستانم در چه مکان‌هایی پیدا می‌شوند؟ چطور می‌توانم دوستان بیشتری مثل آن‌ها پیدا کنم؟

بعدازآن یک یا چند شریک با بالاترین عملکرد پیدا کن. افرادی که اهداف، ارزش‌ها و مقاصد مشترک دارند و می‌خواهند مانند تو، به بهترین خودشان تبدیل شوند. با آن‌ها ارتباط طولانی‌مدت به‌وسیله تماس‌ها و پیام‌های هفتگی ایجاد کن تا بتوانید پاسخگوی یکدیگر باشید.

در آخر موضوع کاشتن بذر و سرمایه‌گذاری روی مربی و مشاورها را مدنظر داشته باش. «هرگز از کسی که حاضر نیستی جایگاهت را با او عوض کنی، مشاوره نخواه.» و برای حاصل شدن بهترین نتیجه، راه‌هایی را پیدا کن تا بدون ایجاد تعهد و مشکل برای دیگران، از آن‌ها کمک یا مشورت بگیری. (گفتنی است که مربی‌گری می‌تواند به‌صورت کلی یا تا قسمتی به‌صورت غیرمستقیم باشد، مثلاً از طریق کتاب‌ها و برنامه‌های صوتی)

کنترل محیط اطرافت را به دست آور

آخرین مورد از فهرست تأثیرات ما، کنترل بی‌رحمانه محیط فیزیکی و روانی است.

هوشیارانه کنترل هر چیزی که تو را احاطه کرده به دست آور؛ چه فیزیکی، احساسی یا ذهنی، ازجمله (به‌خصوص) مکان و فضایی که در آن زندگی می‌کنی. (برای مثال می‌دانی هر ۲۰ دقیقه پیمایش مسافت روزانه از محل سکونت تا محل کار، اثر منفی مشابه و برابر با دریافت ۱۹% حقوق کمتر در رضایت شغلی دارد؟) تمامی هرج‌ومرج‌های ناتمام و سمی (هم ذهنی و فیزیکی) که می‌توانی را از زندگی‌ات حذف کن.

و به یاد داشته باش: «در زندگی آن چیزی نصیبت می‌شود که می‌پذیری و فکر می‌کنی ارزشش را داری.»

 اقدامات گام‌به‌گام:

  • تأثیر رسانه و اطلاعات بر زندگی‌ات را شناسایی کن. روش‌هایی را شناسایی کن که زندگی‌ات را در برابر اطلاعات منفی محافظت کنی و آن را با اطلاعات مثبت پر کنی.
  • روابط کنونی را ارزشیابی کن. کدام‌یک را باید متوقف یا محدود کنی؟ چگونه رابطه‌هایت را گسترش خواهی داد؟
  • شریکی که به دنبال بهترین خودش بودن است را انتخاب کن و تصمیم بگیر که چه زمان و هرچند وقت یک‌بار و چگونه پاسخگویی همدیگر باشید.
  • 3 بخش در زندگی‌ات را شناسایی کن که بیشترین تمرکز را برای بهبود بخشیدن آن‌ها داری. مربی را در هرکدام از این بخش‌ها پیدا و با او تعامل کن.

 

فصل ششم: شتاب بخشیدن

در خلاصه فصل ششم کتاب اثر مرکب آمده است که کمی انرژی بیشتر به افکار یا تلاش‌ها، نه‌تنها نتایج را بهبود می‌بخشد، بلکه آن‌ها را چند برابر بهتر می‌کند.

همه ما با لحظات سرنوشت‌ساز یا دیوارهایی در زندگی‌مان روبه‌رو شده‌ایم. هنگامی‌که حس می‌کنیم دیگر راهی پیش رو باقی نمانده است. با این لحظات مانند مانع برخورد نکن، بلکه آن‌ها را به چشم فرصت ببین.

اول‌ازهمه، درک کن که تنها پشت این دیوارهاست که رشد حقیقی اتفاق می‌افتد. همه‌چیزهای قبل از دیوار تنها تمرین بوده است.

دوم اینکه بدان همه افراد دیگر هم به همین دیوار برخورد می‌کنند و اکثریت بسیار زیادی، پشت آن تسلیم می‌شوند. به همین دلیل است که دشت‌های دل‌باز موفقیت در دیگر سوی آن‌ها قرار دارد.

از عموم مردم پیشی بگیر. کار غیرمنتظره را انجام بده. تا می‌توانی به دنبال هر فرصتی باش تا دیگران را با سطح، سرعت و اصالت دستاوردهایت شگفت‌زده و «متحیر» کنی.

به برآورده کردن توقعات بسنده نکن. انتخاب کن که بهتر عمل کنی و بازهم تصمیم بگیر که از آن‌هم بهتر باشی.

اقدام خارق‌العاده انجام بده. از اثر مرکب بهره ببر و خودت را در مسیر پیشرفت چشمگیر درآمد، زندگی و موفقیت خواهی دید.

 اقدامات گام‌به‌گام:

  • لحظه‌های سرنوشت‌ساز را شناسایی کن و عهد ببند که هر موقع به آن لحظه‌ها رسیدی، از آن‌ها عبور کنی.
  • 3 بخش در زندگی‌ات پیدا کن که می‌توانی در آن‌ها «فراتر» از خودت عمل کنی. برای بهتر بودن در آن حوزه‌ها برنامه‌ریزی کن.
  • 3 بخش در زندگی‌ات را مشخص کن که در آن‌ها می‌توانی فراتر از انتظار واقع شوی. برنامه‌ریزی کن که کجا و چگونه لحظات «متحیرکننده» بسازی.
  • 3 روش را شناسایی کن که کار غیرمنتظره انجام دهی. بدان که کجا می‌توانی در چیزهای معمولی، عادی و قابل‌انتظار، متفاوت ظاهر شوی.

 

آنتونی رابینز در مورد کتاب اثر مرکب چه می گوید؟

اثر مرکب، دستورالعملی اجرایی است که به شما آموزش می دهد سیستم خود را کنترل کنید، در آن مهارت یابید و آن را به شکل نیازها و خواسته هایتان درآورید. اگر تنها یک بار این کار را انجام دهید، دیگر چیزی نیست که نتوانید به دست آورید.

این کتاب، همان نقشه جامع و ملموس است. اجازه دهید این کتاب، انتظارات شما را تغییر دهد، فرضیات قبلی شما را پاک کند، حس کنجکاوی تان را برانگیزد و به زندگی شما ارزش دهد. همین امروز شروع کنید.

از توانایی های این ابزار قدرتمند بهره بگیرید. از این کتاب استفاده کنید تا زندگی و موفقیتی را که همیشه می خواسته اید، کسب کنید. اگر این اصول و تمام کارهای دیگر را به درستی انجام دهید، مطمئن هستم بهترین زندگی ممکن را تجربه خواهید کرد.

جمع‌بندی و قدم‌های بعدی

اثر مرکب نوشته دارن هاردی کتابی قدرتمند با پیامی ساده است؛ انتخاب‌های به‌ظاهر کوچک که به‌طور مداوم در طول زمان انجام می‌شوند، به تغییرات متحول کننده زندگی منجر می‌شوند و این نیروها می‌توانند به نفع یا به علیه تو عمل کنند. دارن فرایند ۶ مرحله‌ای و آسانی را ارائه می‌دهد تا از این نیروها به نفع خودت استفاده کنی:

  • قدرت اثر مرکب را بپذیر.
  • ریز تصمیم‌های هوشیارانه بگیر و آن‌ها را زیر نظر داشته باش.
  • عادت‌های خوب را پرورش بده و عادت‌های بد را ممنوع کن.
  • روتین‌های روزانه و ماهانه تنظیم کن.
  • محیط اطرافت را بهینه‌سازی کن.
  • کار خارق‌العاده انجام بده.

این فرایند آسان است ولی راحت نیست. به همین دلیل است که کتاب اثر مرکب با اقدامات و قالب‌های کاربردی پرشده است.

اما توپ توی زمین توست و انتخاب تو، حمله کردن و جلو رفتن است.

تو می‌توانی این خلاصه کتاب‌ها را رها کنی و به زندگی‌ات همان‌گونه که هست، ادامه دهی. به جریان آسودگی خودت برگردی و قدرت اثر مرکب را به دست تقدیر بسپاری و طی 5، 10 یا ۱۵ سال آینده می‌توانی محصول الابختکی را برداشت کنی که در باغ زندگی‌ات ریشه دوانده است.

یا می‌توانی به آن چیزی که امروز در اینجا یاد گرفتی عمل کنی و به اثر مرکب معتقد باشی. مسئولیت نیروهایی که آینده‌ات را شکل می‌دهند به عهده بگیری و تصمیم بگیری خارق‌العاده‌تر شوی.

 

بهترین جملات کتاب اثر مرکب

بهترین جملات کتاب اثر مرکب

این جملات شاخص کتاب اثر مرکب از کتابخانه مرکزی افکار همیشه در حال رشد به نام هنرِ زندگی (The Art Of Living) آمده است که حاوی حکایت‌ها، یادداشت‌ها و جملات شاخص انگیزشی است.

«تو هیچ‌گاه زندگی‌ات را تغییر نمی‌دهی، تا زمانی که چیزی را در طول برنامه روزانه‌ات تغییر دهی. راز موفقیت تو در روتین‌های روزانه‌ات نهفته است.»

«آرزو نکن که ای‌کاش آسان‌تر بود، آرزو کن که ای‌کاش تو بهتر می‌بودی.»

«تنها تو مسئول کاری که می‌کنی یا نمی‌کنی هستی، و مسئول چگونگی پاسخ دان به کارهایی که برای تو انجام می‌شود.»

  زندگینامه دیوید گاگینز - دیوید گاگینز کیست؟

«انتخاب‌های کوچک و هوشمندانه + ثابت‌قدم بودن+ زمان= تفاوت اساسی.»

«قدرت اراده را کنار بگذار. اکنون زمان قدرت چرایی‌هاست. انتخاب‌های تو تنها زمانی معنی پیدا می‌کنند که به خواسته‌ها و رؤیاهایت پیوند می‌خورند. خردمندانه‌ترین و انگیزاننده ترین انتخاب‌ها آن‌هایی هستند که با هدفت، خود واقعی‌ات و والاترین ارزش‌هایت تطابق دارند. اگر چیزی را می‌خواهی، باید چرایی خواستن آن را بدانی، وگرنه به‌راحتی از خواستنش دست می‌کشی.»

«این چیزهای بزرگ نیستند که در آخر روی‌هم انباشته می‌شوند، این صدها، هزارها یا میلیون‌ها چیز کوچک است که چیز عادی را از خارق‌العاده مجزا می‌کند.»

«اولین قدم به سمت تغییر، آگاهی است. اگر می‌خواهی از جایی که هستی به‌جایی که می‌خواهی برسی، باید از تصمیم‌هایی که تو را از مقصد دلخواهت دور می‌کنند، آگاه شوی.»

«تو انتخاب‌هایت را می‌سازی و بعد انتخاب‌هایت، تو را می‌سازند.»

«فرمول (کامل) برای شانس آوردن: آمادگی (رشد فردی)+ نوع نگرش (باورها، طرز تفکر)+ فرصت (چیز خوبی در مسیرت قرار می‌گیرد)+ اقدام (کاری درباره آن چیز خوب کردن)= شانس.»

«دنبال افراد مثبتی باش که موفقیتی که تو می‌خواهی را به دست آورده‌اند تا بتوانی مانند آن را در زندگی خودت بسازی. این مثل را به خاطر بسپار: هیچ‌گاه از کسی که حاضر به عوض کردن جایگاهت با او نیستی، مشورت نخواه.»

 

بهترین جملات شاخص کتاب اثر مرکب

این جملات شاخص کتاب اثر مرکب از کتابخانه مرکزی افکار همیشه در حال رشد به نام هنرِ زندگی (The Art Of Living) آمده است که حاوی حکایت‌ها، یادداشت‌ها و جملات شاخص انگیزشی است.

«تو هیچ‌گاه زندگی‌ات را تغییر نمی‌دهی، تا زمانی که چیزی را در طول برنامه روزانه‌ات تغییر دهی. راز موفقیت تو در روتین‌های روزانه‌ات نهفته است.»

«آرزو نکن که ای‌کاش آسان‌تر بود، آرزو کن که ای‌کاش تو بهتر می‌بودی.»

«تنها تو مسئول کاری که می‌کنی یا نمی‌کنی هستی، و مسئول چگونگی پاسخ دان به کارهایی که برای تو انجام می‌شود.»

«انتخاب‌های کوچک و هوشمندانه+ ثابت‌قدم بودن+ زمان= تفاوت اساسی.»

«قدرت اراده را کنار بگذار. اکنون زمان قدرت چرایی‌هاست. انتخاب‌های تو تنها زمانی معنی پیدا می‌کنند که به خواسته‌ها و رؤیاهایت پیوند می‌خورند. خردمندانه‌ترین و انگیزاننده ترین انتخاب‌ها آن‌هایی هستند که با هدفت، خود واقعی‌ات و والاترین ارزش‌هایت تطابق دارند. اگر چیزی را می‌خواهی، باید چرایی خواستن آن را بدانی، وگرنه به‌راحتی از خواستنش دست می‌کشی.»

«این چیزهای بزرگ نیستند که در آخر روی‌هم انباشته می‌شوند، این صدها، هزارها یا میلیون‌ها چیز کوچک است که چیز عادی را از خارق‌العاده مجزا می‌کند.»

«اولین قدم به سمت تغییر، آگاهی است. اگر می‌خواهی از جایی که هستی به‌جایی که می‌خواهی برسی، باید از تصمیم‌هایی که تو را از مقصد دلخواهت دور می‌کنند، آگاه شوی.»

«تو انتخاب‌هایت را می‌سازی و بعد انتخاب‌هایت، تو را می‌سازند.»

«فرمول (کامل) برای شانس آوردن: آمادگی (رشد فردی)+ نوع نگرش (باورها، طرز تفکر)+ فرصت (چیز خوبی در مسیرت قرار می‌گیرد)+ اقدام (کاری درباره آن چیز خوب کردن)= شانس.»

«دنبال افراد مثبتی باش که موفقیتی که تو می‌خواهی را به دست آورده‌اند تا بتوانی مانند آن را در زندگی خودت بسازی. این مثل را به خاطر بسپار: هیچ‌گاه از کسی که حاضر به عوض کردن جایگاهت با او نیستی، مشورت نخواه.»

 

درس ها و نکات مهم کتاب اثر مرکب

درس ۱: وقتی‌که هدف جدیدی را در زندگی‌ات می‌خواهی، بلافاصله آن را به عادت روزانه تبدیل کن.

همه ما این مسیر را رفته‌ایم؛ زمانی شکوهمند و درون بینانه که تصمیم می‌گیری «قدمی محکم» برداری و همین حالا تغییری ایجاد کنی. ولی صبح روز بعد فرا می‌رسد و ایده تو در مورد ۱۰ کیلومتر دوندگی روزانه، دیگر چندان خوب به نظر نمی‌رسد.

تغییر همیشه عملی ترکیبی از زمان و رفتار انسان است. این دو عامل باهم رابطه خطی دارند. اگر مقدار زمان زیادی را روی تغییر موردنیازت نگذاری، این تغییر به عادت ماندگار تبدیل نخواهد شد. ولی خب هفته‌ای ۴۰ ساعت تلاش کردن برای تغییر شدنی نیست. پس چه باید کرد؟

آسان است: لحظه‌ای که هدف جدیدی را در زندگی‌ات می‌خواهی، بلافاصله آن را به عادت روزانه بسیار کوچک که برایت قابل انجام است تبدیل کن.

برای مثال اگر می‌خواهی سلامت باشی، تنقلات بعد از ناهارت را با یک سیب جایگزین کن. اگر می‌خواهی نویسنده شوی، روزانه ۲۵۰ کلمه بنویس. در نهایت اگر می‌خواهی باکسی آشنا و عاشقش بشوی، روزانه یک پیام به یک نفر بفرست.

من نمی‌گویم که پیدا کردن عادت درست آسان است، این کار مقداری آزمودن نیاز دارد. اما وقتی‌که چیزی پیدا کردید که توانستید آن را طبق برنامه روزانه مدیریت کنید، اینجا همان‌جایی است که داستان شما جالب می‌شود.

 

درس ۲: روتین روزانه‌ای بساز که بتوانی آن را رعایت کنی و ادامه دهی. این‌گونه نیروی فزاینده‌ات را از دست نخواهی داد.

تنها زمانی می‌توانی عادتی را به روتین موردنظرت برای افزایش نیروی فزاینده اضافه کنی که آن عادت‌ها را به‌طور مداوم انجام دهی.

نیروی فزاینده قانونی در فیزیک و دلیل به وجود آمدن گلوله‌های برفی بزرگ است. با هل دادن گلوله‌ای کوچ برف از بالای تپه، آن گلوله بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود. هرچه این گلوله سریع‌تر حرکت کند، برف بیشتری را به خودش جذب می‌کند که باعث بزرگ‌تر شدنش می‌شود و سرعت آن‌ها نیز بیشتر می‌کند. این چرخه‌ای هم فزاینده است که در رفتار انسان نیز مصداق دارد.

هر چه رفتار خوب بیشتری انباشته کنی، تصمیم‌های بهتری خواهی گرفت تا جایی که انتخاب گزینه درست واقعاً آسان می‌شود.

این روند به‌جایی می‌رسد که احساس توقف‌ناپذیر بودن می‌کنی، چون نیروی فزاینده را در کنارت داری.

به دلیل روش عملکرد نیروی فزاینده، سخت‌ترین بخش کار، آغاز آن است. به همین دلیل در ابتدا باید روی ساختن روتینی تمرکز کنی که بتوانی به‌طور مداوم آن را انجام دهی، حتی اگر به‌طور کامل نتوانی آن را اجرا کنی.

برای مثال 3 روز در هفته باشگاه رفتن به مدت 3 هفته، حتی اگر برای 2 بار اول تمرینات را کمتر انجام دهی، بسیار بهتر است تا تلاش برای 5 بار در هفته باشگاه رفتنی که نیمی از جلساتش را غیبت داشته باشی.

پس به انجام عادت‌ها ادامه بده تا به روتین دائمی تبدیل شوند.

 

درس ۳: از نیروهای فزاینده‌ات برای فراتر بردن محدودیت‌هایت استفاده کن، حتی اگر مجبور باشی در ابتدا خودت را فریب دهی.

هدف داشتن روتین خوب این است که نیروی فزاینده‌ای به شما می‌دهد و این نیرو برای وقتی خوب است که بیشترین نیاز را به آن دارید: اولین باری که به یک محدودیت برمی‌خورید.

درجایی از زندگی کاهش وزنت متوقف می‌شود، دیگر قادر به سریع‌تر دویدن نیستی یا نوشته‌های وبلاگت دیگر بهتر نمی‌شوند. این همان جایی است که می‌توانی روی تمام قدرتی که تاکنون برای خود ساخته‌ای حساب باز کنی و از آن برای تخریب چنین دیوار استعاره‌ای استفاده کنی، حتی اگر به‌دروغ مصلحتی متوسل شوی.

برای مثال وقتی‌که آرنولد شوراتزنگر (Arnold Schwarzengger) به حداکثر میزان وزنه‌برداری‌اش رسید، عقب‌نشینی کرد تا دسته‌ای دیگر از ماهیچه‌ها را پرورش دهد، نیروی پشتیبان بیشتری به دست آورد و ۵ تا ۶ تکرار حرکت را به برنامه ورزشی اضافه کرد. «تقلب‌هایی مانند این میانبر نیستند، بلکه راه‌های انحرافی‌اند.»

در مسئله کاهش وزن می‌توانی برای چند روز به‌جای ناهار، فقط آب بخوری و برای دویدن، مسیری انتخاب کنی که شیبی بیشتر از معمول دارد. برای نویسندگی هم یک صفحه اضافی درباره موضوعی متفاوت بنویسی.

پیچش‌هایی مانند موارد گفته‌شده پیدا کن تا نیروی فزاینده‌ات به کار گرفته شود و به تو اجازه دهد تا سریع‌تر از محدودیت‌هایت عبور کنی. بدین گونه نیروی فزاینده‌ی حتی بیشتری بسازی و اثر مرکب را قوی‌تر کنی.

👇این خلاصه کتاب ها رو هم بخون👇

Rating 3.88 from 8 votes

آموزش پیشنهادی و مکمل

آیا ویدیوهای آموزشی نویسنده این کتاب در سایت نگرش نیک موجود است؟

آیا پادکست (صوت فارسی) این
خلاصه کتاب نیز موجود است؟

guest
10 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
macan
macan
1 سال قبل

کتاب اثر مرکب رو هر کی نخونه ضرر کرده، این کتاب رو 50 بار خوندم تا الان، مرسی که خلاصه اش رو گذاشتین، اینم چند بار خوندم یاداوری شد برام

نرگس عالیوند
نرگس عالیوند
1 سال قبل

مرسی آقای باقرپور خیلی عالی بود

عارف جهانی
عارف جهانی
1 سال قبل

دارن هاردی خیلی اموزشای خوبی داره، جزو اساتیدیه که همیشه کتاباش روی من تاثیر زیادی داشت، متشکرم که خلاصه کتابش رو برامون گذاشتین

محمود حسینی
محمود حسینی
1 سال قبل

خلاصه کتاب بهترین سال زندگی دارن هاردی رو هم لطفا بذارین

sokratospapastatopolos
sokratospapastatopolos
8 ماه قبل

سلام
این کتاب خیلی خوب نشون میده که کوچیک ترین کارها چقدر میتونه روی زندگیمون تاثیر بزاره و اثر پروانه ای رو کامل نشونمون میده من این کتابو به خواهر ۱۱ سالم دادم و با اینکه ۵ کتاب مثل قورباغه ات را قورت بده و تخت خوابت را مرتب کن و … رو خونده میگه این از بقیه بهتره(اینو گفتم برای اینکه به ضرب المثل حرف راستو از بچه بشنو هم گریزی زده باشم😁)

جدیدترین: دوره طراحی مجدد سرنوشت دکتر جو دیسپنزا

خانه
منو
×