راهکارهایی برای جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه

بفرست برای دوستت
راهکارهایی برای جلوگیری از آلزایمر

فهرست مطالب

امروزه تکنیک های مربوط به جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه کمک می کنند تا به جای استفاده از افعال و نام کلمات، کلمه “چیز” را به کار نبریم. بی گمان برای بسیاری از ما پیش آمده که یادمان نباشد سوئیچ ماشین را کجا گذشته ایم و یا برای چند لحظه نام یکی از آشنایان خود را فراموش کرده باشیم. بیشتر این اتفاقات ناشی از مشغله ذهنی و درگیری بوده و چندان نگران کننده به نظر نمی رسد. اما گاهی می تواند ناشی از تضعیف حافظه و نشانه هایی از آلزایمر در آینده باشد. سن، شرایط پزشکی، ژنتیک، سبک زندگی و رژیم غذایی از جمله عوامل تأثیرگذار بر روی حافظه هستند. گاهی این عوامل خارج از کنترل و گاهی تحت کنترل ما هستند. در این مقاله در نظر داریم به بررسی راهکارهایی برای جلوگیری از آلزایمر و تکنیک های تقویت حافظه بپردازیم. با ما همراه باشید.

 

جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه

در واقع اگرچه آلزایمر مربوط به سنین بالا می باشد، اما به راستی عدم حضور ذهن به سالمندان منحصر نمی شود. به تازگی مطالعه ای در خصوص بزرگسالان سالم صورت گرفته که نشان می دهد میانگین تعداد لغزش های حافظه ای هم چون قرار دادن قوطی چای در یخچال به جای کابینت، صرف نظر از جنس، نمرات هوش و سن چیزی نزدیک به 6 بار در هفته اتفاق می افتد. لازم به ذکر است که بیشترین لغزش های حافظه مربوط به افراد پر مشغله و جوان ترها می باشد.

به طور معمول سه فرایند در شکل گیری حافظه نقش دارند که اشکال در هریک از آن ها موجب اختلال در حافظه می شود. نخستین فرایند شکل گیری حافظه است که بدون وجود آن اطلاعاتی در حافظه ثبت نمی شود. دومین فرایند مربوط به رمزگردانی اطلاعات دریافت شده می باشد و آخرین فرایند مرحله بازیابی است که در این مرحله مغز می تواند به اطلاعاتی که در حافظه رمزگردانی شده دسترسی پیدا کند. امروزه تکنیک های مربوط به جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه کمک می کنند تا به جای استفاده از افعال و نام کلمات، کلمه “چیز” را به کار نبریم.

 

راهکارهایی برای جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه

معمولا تقویت حافظه دارای دو قانون مشخص کنجکاوی و تنوع است. هنگامی که از روی عادت بسیاری از کارها را انجام می دهید، زمان آن رسیده تا در سبک زندگی خود تغییری اساسی ایجاد کنید. کنجکاوی درباره جهان اطراف و چالش های تازه، مغز و حافظه شما را در شرایط تمرینی قرار داده و موجب تقویت آن می شود.

  خلاصه کتاب وقتی بمیری چه کسی برایت گریه می کند اثر رابین شارما

در ادامه به ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه خواهیم پرداخت.

 

مدیتیشن و تأثیر آن بر جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه

یکی از راه های جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه، انجام مدیتیشن روزانه است. مدیتیشن بهترین کار برای سلامت روح و جسم است. در حقیقت مدیتیشن مغز را تمرین داده و شما را آرام می کند. با این کار حافظه تقویت و درگیر فعالیت جالب و تازه ای می شود. مطالعات مختلف نشان داده یوگا و مدیتیشن بسیاری از مشکلات جسمی از جمله التهاب و درد، فشار خون و استرس را درمان می کند.

 

تعریف خاطرات گذشته 

یکی از راه های به اشتراک گذاشتن لحظه ها، خاطره ها می باشند. تمرین کنید که اتفاقات جالب و داستان های قدیمی و جدید را به گونه ای جالب و جذاب تعریف کنید. تعریف خاطرات گذشته مسیرهای عصبی خاطرات در مغز را تقویت می کنند و باعث جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه می شود.

 

اثرات مثبت ورزش

یکی دیگر از راه های مؤثر در جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه، ورزش کردن می باشد. در حقیقت ورزش موجب حفظ تعادل میزان قند خون شده و عملکرد مغز را بهبود می بخشد. مغز با انجام تمرینات ورزشی مهارت های جدیدی را می آموزد. در واقع فعالیت هایی از قبیل؛ تعادل، تخمین فاصله و هماهنگی عضلات موجب تقویت مغز می شود. شایان ذکر است با وجود این که ورزش به طور مستقیم بر روی حافظه تأثیر نمی گذارد، اما هورمون ها جریان مواد مغذی در بدن و اکسیژن را بهبود می بخشند.

 

یادگیری مهارت جدید

یادگیری مهارت های جدید موجب به کارگیری نواحی مختلفی از مغز و حافظه می شوند. از این طریق حافظه شما وارد بازی شده، با موضوعات متفاوت برخورد می کند و حرکت های جدیدی را آموزش می بیند. به طور مثال آموزش ساخت هواپیما توسط خلال دندان، یادگیری آشپزی، نواختن یک ساز و هر فعالیت جدید دیگری مغز را به چالش کشیده و به فعالیت کردن مجبور می کند.

 

خواندن کتاب های متنوع

یکی از مهم ترین راهکارها برای جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه، مطالعه کتاب های متنوع و افزایش میزان مطالعه می باشد. اگر اهل مطالعه هستید، به جای مطالعه موضوعات آشنا، به دنبال خواندن مطالب جدید باشید. هم چنین اگر به خواندن کتاب های تاریخی علاقه مند هستید، بهتر است رمان های معاصر را مطالعه کنید. مطالعه کتاب هایی با موضوعات روانشناسی، تاریخی، موفقیت، رمان و … علاوه بر افزایش دانش شما، حافظه شما را با فرهنگ مردم متفاوت و تصور دوره های زمانی به چالش می کشد.

  6 عادتی که پارادایم شما را تغییر می دهند

 

ایجاد تغییرات ساده در زندگی روزمره

با وجود این که ما کارهای روزمره را انجام می دهیم و سرگرمی هایی داریم که ساعت ها با آن ها مشغول هستیم، اما نباید آن ها را به یک عادت تبدیل کنیم. چرا که این کار موجب درگیری کمتر مغز ما برای انجام آن فعالیت می شود. به چالش کشیدن مغز موجب جوان ماندن و کمک به او می شود. به طور مثال بسیاری از کارها از جمله باز کردن در را با دست مخالفتان انجام دهید. از مسیر متفاوتی به فروشگاه بروید. این فعالیت ها موجب فعال تر شدن مغز و بیداری آن از خواب می شود.

 

تأثیر موسیقی بر جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه

حقیقت امر این است که موسیقی برای تمامی سنین آرامش بخش است. مطالعات مختلف نشان داده کودکانی که در دوران جنینی آن ها آهنگ های موتزارت پخش شده است، از هوش بالاتری نسبت به سایر کودکان برخوردار هستند. در واقع اهالی موسیقی کمتر به آلزایمر مبتلا می شوند. محققان به این نتیجه رسیده اند که اتصالات میان حافظه بلند مدت و کوتاه مدت در میان موسیقی دانان نزدیک تر بوده و آن ها توانایی خوبی در یادآوری موضوعات گوناگون دارند.

 

آموزش مغز و تقویت حافظه

در صورت تمایل در دوره های آموزشی مربوط به تقویت حافظه شرکت کنید. این قبیل برنامه ها بر روی سه عملکرد استدلال، حافظه و تصویر سازی ذهنی کار می کنند. هم چنین می توانید به جای شرکت در این برنامه ها، هر روز یکی از این عملکردها را تمرین نمایید.

 

نقش تغذیه در جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه

با وجود این که هیچ گونه درمانی برای آلزایمر وجود ندارد، اما ورزش و تغذیه نقش بسیار مهمی در جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه دارند. مطالعات مختلف نشان داده است که مصرف ماهی، سبزیجات و آجیل خطر ابتلا به آلزایمر را به میزان زیادی کاهش می دهد. در ادامه به نقش تغذیه در جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه خواهیم پرداخت.

 

مصرف گردو و نقش آن در پیشگیری از آلزایمر

گردو نقش مهمی در جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه دارد و می تواند موجب کاهش روند بیماری شود. به تازگی تأثیر گردو بر روند پیشرفت آلزایمر در موش ها را مورد آزمایش قرار داده اند. موش های مبتلا به آلزایمر به دو گروه تقسیم شدند. در رژیم غذایی گروه اول، گردویی وجود نداشت. اما در رژیم غذایی گروه دوم موش ها، 6 تا 9 درصد از گردو استفاده شده بود. در پایان این تحقیقات، هر دو گروه موش ها از نظر هماهنگی، یادگیری و رفتار مرتبط با تشویش مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایش نشان داد آن دسته از موش هایی که رژیم غذایی سرشار از گردو داشتند، در تمامی مراحل آزمایش از نظر بهبود، به پیشرفت قابل توجهی دست یافتند. تمامی این نتایج به دلیل آنتی اکسیدان موجود در گردو است.

  خلاصه کتاب راز - قانون جذب جو ویتالی

 

عدم زیاده روی در مصرف گوشت قرمز

مصرف بیش از حد گوشت قرمز موجب بالا رفتن آهن موجود در مغز شده و خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد. در حقیقت در صورتی که میزان آهن در بافت های مغز بیش از حد باشد، موجب ابتلا به آلزایمر می شود. به عبارت دیگر مصرف آهن احتمال تشدید آلزایمر را افزایش می دهد.

 

مصرف نعناع و رزماری

مصرف عصاره نعناع و رزماری خطر ابتلا به آلزایمر را به میزان زیادی کاهش می دهد. دلیل آن به آنتی اکسیدان موجود در این مواد باز می گردد. این عصاره های گیاهی بر روی بیماری های اختلال شناختی هم چون توانایی حل مسئله و درک آن اثرات سودمندی می گذارند.

 

مصرف کرفس

کرفس در جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه نقش بسیار مؤثری دارد. کرفس به دلیل داشتن فلاونوئید از آسیب به مغز جلوگیری می کند. در حقیقت افرادی که کرفس را در وعده های غذایی خود گنجانده اند، علاوه بر لذت بردن از عطر و طعم خوب آن، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهند. علاوه بر کرفس، فلفل دلمه سبز و بابونه نیز از این خواص خوب بهره مند هستند.

 

مصرف دارچین

دارچین به دلیل داشتن اپی کاتچین و سینامیک آلدهید مانع بروز بیماری آلزایمر می شود. عطر فوق العاده دارچین به دلیل سینامیک آلدهید موجود در آن است. اپی کاتچین نوعی آنتی اکسیدان است که در شکلات تلخ نیز وجود دارد. ترکیب این دو مانع از پیشرفت آشفتگی رشته های باریک مغز می شود. باید خاطر نشان ساخت که علاوه بر دارچین ادویه هایی هم چون زردچوبه نیز برای پیشگیری از آلزایمر بسیار مؤثر هستند. این ادویه خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و باعث پیشگیری از بیماری های مغز و اعصاب می شود.

 

 

 

Rating 0.00 from 0 votes

لیست دروس تندخوانی

جیم کوییک

24 قسمت

۰۵:۴۱:۳۵

249000 تومان

با صدای من یاد بگیر

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جدیدترین: دوره طراحی مجدد سرنوشت دکتر جو دیسپنزا

خانه
منو
×