در قسمت سوم از آموزش تندخوانی رایگان با جیم کوییک وارد روز دوم از هفته اول خواهیم شد. کمربندهای خود را ببندید چون قرار است کلی نکته هیجان انگیز و عالی یاد بگیریم.
تمرین قسمت دوم را انجام دادید؟ سرعت پایه تان چقدر بود؟ این عدد معمولاً چیزی بین 200 تا 250 کلمه بر دقیقه هست و متوسط سرعت مطالعه افراد عادی در همین حد هست.
اما قرار است در این دوره تندخوانی در ۲۱ روز جیم کوییک سرعت مطالعه شما به صورت چشمگیری افزایش یابد. فقط باید به تعهدی که در قسمت 1 دادید، پایبند بمانید و تمام جلسات را پیش بروید و تمرینات آن را انجام دهید.
روز دوم
در روز دوم تندخوانی، جیم کوییک می خواهد تکنیکی به شما یاد بدهد که سرعت خواندن شما را 25 تا 50 درصد افزایش می دهد.
اگر یادتان باشد در روز اول دوره تندخوانی گفته بودیم که مطالعه شامل دو بخش است:
- سرعت مطالعه
- درک مطلب
داشتن یکی بدون آن یکی بی معنی است. تندخوانی بدون درک مطلب فایده ای ندارد. از طرفی کسی دوست ندارد فقط کل متن را بتواند بفهمد ولی خیلی کند بخواند.
در چند روز آینده قرار است ابتدا روی سرعت مطالعه تمرکز کنیم و سپس به سراغ درک مطلب خواهیم رفت.
بخش سرعت مطالعه، می شود بخش تکنیکال، یعنی ابتدا چشم و مغزتان را تمرین می دهیم که بتوانید اطلاعات را سریعتر دریافت کنید.
غلبه بر 3 مانع اساسی تندخوانی
3 تا مانع اساسی وجود دارد که باعث می شود در خواندن کند باشید و طی چند روز آینده باید به آنها غلبه کنیم. آن 3 مانع عبارتند از:
1- کمبود آموزش
گفتیم که مطالعه یا تندخوانی یک مهارت است. مهارتی که به طور مادرزادی نداشتید و باید آن را بدست آورید. حالا بگویید که با چه کاری می شود هر مهارتی را بهبود بدهید؟
بله، با تمرین مناسب. اگر الان فکر می کنید که در مطالعه، سرعت تان پایین است و کند هستید، به عبارتی سرعت مطالعه تان 200 تا 250 کلمه در دقیقه هست، در حالی که می دانید 400، 500، 600 یا 800 کلمه در دقیقه هم ممکن است، به خاطر نحوه آموزش تان بوده است.
پس اولین مانع در تندخوانی، کمبود آموزش است و با گذراندن این دوره آن را حل می کنید، به شما تبریک می گویم.
2- کمبود تمرکز
تابحال شده یک صفحه از کتابی را بخوانید و همان موقع یادتان برود چه خوانده اید و مجبور شوید که برگردید و مجدد بخوانید؟ اگر اینطور هستید، مشکل از شما نیست. اکثر افراد موقع مطالعه اینگونه هستند که تمرکز ندارند، البته مقصر 100 درصد هم ما نیستیم، چون کسی به ما مهارت تمرکز را یاد نداده است.
برای همین است که من (باقرپور) همیشه می گویم که قبل از اینکه بخواهید تندخوانی را یاد بگیرید، مهارت تمرکز از جیم کوییک را یاد بگیرید و دقیقا برای همین، دوره تمرکز را قبل از دوره تندخوانی در سایت نگرش نیک قرار دادم. به نحوی می توان گفت که یادگیری تمرکز، پیش نیاز ورود به دنیای تندخوانی است.
اگر دوست داشتید، قسمت اول دوره تمرکز جیم کوییک را از لینک زیر می توانید دانلود کنید:
نکته دیگری که باید بدانید این است که تندخوان ها بر خلاف باور افراد عادی، درک مطلب بهتری دارند چون تمرکز آنها بالاتر است. ببینید مغز شما یک ابرکامپیوتر باورنکردنی است که همه چیز را کنترل می کند و می تواند از سریعترین کامپیوترها، اطلاعات را سریعتر پردازش کند.
اگر اطلاعات را با سرعت پایین به مغزتان بدهید، حواس و تمرکز مغز پرت می شود و به مسائل حاشیه ای توجه اش جلب می شود در صورتی که اگر با سرعت بالا اطلاعات را به مغز بدهید، اصلا فرصت اینکه حواسش پرت شود را ندارد.
یک مثال می زنم، در رانندگی با سرعت کم بیشتر تمرکز دارید و حواس تان جمع است یا در رانندگی با سرعت زیاد؟
مسلما وقتی با سرعت کمی دارید رانندگی می کنید، نیاز به تمرکز بالایی هم ندارید، حتی ممکن است حین رانندگی حرف بزنید یا بتوانید با گوشی تان صحبت کنید یا غذا بخورید (که نباید این کار را بکنید)، اما وقتی با سرعت بالا رانندگی می کنید، دیگه فرصت ندارید که حواس تان پرت شود، بلکه دو دستی فرمان را می چسبید و با تمام تمرکز و حواس جمع به مسیر پیش رویتان توجه می کنید. تندخوانی هم دقیقاً به همین شکل است.
هر چقدر سرعت مطالعه تان بالاتر باشد، درک مطلب و تمرکزتان هم بالاتر می رود!
3- برگشت به عقب حین خواندن
این یک مانع بزرگ است که باعث می شود شما نتوانید سرعت مطالعه خود را افزایش دهید. تحقیقات نشان می دهد که ۲۵ تا ۳۰ درصد زمان شما ممکن است صرف دوباره خوانی کلمات یا برگشت به عقب شود و مشکل این است که این کار را آگاهانه انجام نمی دهید، بلکه ناخودآگاه انجامش می دهید و حواستان نیست. برگشت در عقب حین مطالعه هم تمرکز شما را از بین می برد و هم درک مطلب شما را کاهش می دهد. ویدیوی زیر را ببینید:
حال برویم ببینیم چطور می توانیم عادت بد و ناخودآگاه بازخوانی کلمات را از بین ببریم.
استفاده از تنظیم کننده بصری
یک تکنیک خیلی ساده می خواهیم به شما یاد دهیم که به شما کمک می کند که به مشکل بازخوانی کلمات غلبه کنید. با ابزار سِری تنظیم کننده بصری می توانید خیلی ساده این مشکل را حل کنید. تنظیم کننده بصری دیگر چیست؟!
نگران نباشید، همین الان آن را در اختیار دارید. تنظیم کننده بصری می تواند یک مداد، خودکار، ماژیک، ماوس کامپیوتر یا انگشت شما باشد. یعنی آنها را زیر خطی که می خوانید، پیش می برید ولی نباید روی کتاب خط بکشید یا صفحه تبلت را لمس کنید.
مثلا اگر با انگشت تان خط می برید، انگشت تان را با فاصله، بالاتر از کتاب نگه می دارید و زیر خط را دنبال می کنید. هیچ کلمه ای را جا نگذارید و طبیعی مطالعه کنید، همین تکنیک ساده باعث می شود که سرعت مطالعه شما 25 تا 50 درصد افزایش پیدا کند. پس از شما می خواهم از این به بعد حین مطالعه، از انگشت (یا ابزار دیگری) استفاده کنید. (در روز سوم، نحوه استفاده از تنظیم کننده بصری را بیشتر توضیح می دهیم).
با تنظیم کننده بصری (مداد، انگشت یا…) فقط زیر خطوط را در نظر بگیرید ولی صفحه را لمس نکنید.
تمرین های روز دوم
1- تمرین حداقل 10 دقیقه مطالعه روزانه را همچنان ادامه دهید. برای آن از قبل زمان مشخص کنید که چه ساعتی می خواهید این 10 دقیقه تمرین را در طول روز انجام دهید.
2- از جایی که مطالعه کتاب تمام شد و هنوز آنجا را نخوانده اید، شروع به خواندن کنید و این دفعه از انگشت یا ابزار تنظیم کننده بصری دیگری که در بالا گفتیم، استفاده کنید. در این تمرین، نیازی نیست زمان بگیرید و همچنین نیازی نیست به درک مطلب توجه کنید. هدف از این تمرین این است که فقط چشم تان را عادت بدهید که انگشت تان را دنبال کند.
پس دقت کنید که با انگشت فقط زیر خط را دنبال کنید ولی صفحه را لمس نکنید، فقط انگشت تان بالای صفحه باشد و عادت کنید نوک انگشت را دنبال کنید. اگر مطلب را متوجه شدید که باز هم بهتر است، ولی اگر درک مطلب نداشتید، هیچ ایرادی ندارد.
به محض اینکه تمرینات را انجام دادید، در دیدگاه های همین صفحه اعلام کنید که «انجام دادم»
انجام دادم
من این تمرین را انجام دادم
سلام،تمرین در زمان خودش انجام شد.
خیلی عالیه
درود انجام دادم
انجام دادم خیلی ممنون از زحمتاتون اای باقری
این تمرین رو انجام دادم با درک مطلب حدودا ۲۰٪
انجام دادم
انجام دادم
انجام دادم
انجام دادم .
انجام دادم
انجام دادم
با تنظیم کننده بصری سرعتم رو اندازه گرفتم کمتر شده.از ۲۲۵ شدم ۱۹۲