آموزش تندخوانی و تقویت حافظه [با جیم کوئیک] + ویدیو

بفرست برای دوستت
آموزش تندخوانی و تقویت حافظه نگرش نیک

فهرست مطالب

هدف آموزش تندخوانی و تقویت حافظه، یادگیری چهار مهارت حافظه قدرتمند، تمرکز حواس بالا، سرعت مطالعه بالا، درک مطلب بالا و تسلط بر آن ها می باشد.

خیلی از افراد به دنبال مطالعه کتاب های مورد علاقه خود هستند اما فکر می کنند که مطالعه آن ها زمان زیادی می خواهد. به همین خاطر آن کتاب ها را مطالعه نکرده و در گوشه ای از کتابخانه خود رها می کنند. افزایش سرعت مطالعه برای بسیاری از افراد به خصوص مطالعه گران و دانشجویان مهارت بسیار مهم و کاربردی به شمار می رود. به همین خاطر در این مقاله قصد داریم به توضیح آموزش تندخوانی و تقویت حافظه بپردازیم.

 

تندخوانی به چه معناست؟

هدف از تندخوانی چیست

بهتر است پیش از پرداختن به آموزش تندخوانی و تقویت حافظه به تعریف تندخوانی بپردازیم. همان طور که از نام این مهارت مشخص است تندخوانی در ظاهر به معنای مطالعه سریع با درک بالاست. اما در حقیقت تندخوانی مجموعه ای از راهکارهای فنی و عملی را در بر می گیرد که موجب افزایش سرعت مطالعه و درک مطلب می شود. در نظر داشته باشید که تندخوانی کیفیت مطالعه شما را نیز بهبود می بخشد. آموزش تندخوانی مشتمل بر آموزش 4 مهارت است که تسلط بر این مهارت ها از شما فردی تندخوان با توانایی یادگیری بالا می سازد. این چهار مهارت شامل حافظه قدرتمند، تمرکز حواس بالا، سرعت مطالعه بالا و درک مطلب بالا است.

بنابراین هدف آموزش تندخوانی یادگیری مهارت های مذکور و تسلط بر آن ها می باشد. این مهارت ها تمرکز و سرعت مطالعه شما را افزایش می دهند. در ضمن مهارت های یاد شده درک شما را بالا می برند تا مطالب مورد مطالعه را راحت تر به حافظه سپرده و در زمان مناسب به کار ببندید. بسیاری بر این باور هستند که آموزش تندخوانی بی شباهت به آموزش رانندگی نیست. در صورت آموزش قواعد و اصول معین، می توانید آن مهارت را با تکرار و تمرین بیاموزید.

 

نگاهی به تاریخچه آموزش تندخوانی و تقویت حافظه در جهان

خانم اِوِلین وود آموزگار مدرسه نخستین بار در دهه 1950 میلادی به دنبال پاسخ به این سؤال برآمد که چرا سرعت مطالعه در بعضی از افراد بیشتر و بالاتر از دیگران است. سرانجام در سال 1958 به این مهم دست یافت که حرکت دست در زیر خطوط، دقت و تمرکز مطالعه را بیشتر می کند و موجب می شود چشم با سرعت بیشتری مطالعه کند.

  زندگینامه جول اوستین | جول اوستین کیست؟ + سمینارهای کامل 2024

نخستین بار روش های تندخوانی اِوِلین وود توسط خود وی در دانشگاه یوتا آموزش داده شد. وی یک سال بعد در واشنگتن مجموعه آموزشی خودش را راه اندازی نمود. هم چنین در سال 1960 روش های آموزش تندخوانی و تقویت حافظه را به نام “روش مطالعه وود” تحت نام خودش به ثبت رساند. پس از آن آموزش تندخوانی  تقویت حافظه در مدارس مختلف دنیا به دانش آموزان آغاز شد. این روش مورد توجه شماری از محققان قرار گرفت و آن ها را به این نتیجه رساند که انسان توانایی مطالعه سریع و تندخوانی را دارد. بی گمان آموزش تندخوانی و تقویت حافظه به رئیس جمهور وقت آمریکا آقای جان اف کندی، مهم ترین دلیل شهرت خانم وود بود.

پس از خانم وود، در اوایل سال 1970 آقای تونی بوزان خیلی جدی تر به مبحث آموزش تندخوانی و تقویت حافظه پرداخت. با وجود این که تونی بوزان در خصوص آموزش تندخوانی به نگارش کتاب پرداخته بود، اما ابداع شیوه یادداشت برداری فوق العاده قدرتمند نقشه ذهنی، عامل اثرگذاری وی در زمینه آموزش تندخوانی بود. در حقیقت این روش سرعت یادگیری را به طور سیستماتیک و منظم افزایش می دهد. تا پیش از سال 1999 روش های آموزش تندخوانی و تقویت حافظه از فرضیه به اصل علمی تبدیل شد و محققان بر این باور بودند که این روش ها سرعت مطالعه افراد را افزایش می دهد.

 

تاریخچه آموزش تندخوانی و تقویت حافظه در ایران

امروزه شیوه های آموزش تندخوانی و تقویت حافظه در ایران نیز همانند سایر کشورها بسیار مورد توجه قرار گرفته و با تکیه بر پشتوانه علمی اثبات شده، تدریس می شود. در ایران در سال 1370 آقای مهندس مرتضی نصرت که پیشتر در زمینه آموزش زبان مشغول بوده اند، بعد از آموزش تندخوانی در آمریکا، این مهارت را وارد ایران کردند. آقای مهندس نصرت مهارت تندخوانی را سال های سال به هم میهنان خود آموزش دادند.

افراد دیگری پس از آقای نصرت به آموزش تندخوانی و تقویت حافظه پرداختند که از مشهورترین آن ها می توان به آقای دکتر محمد سیدا مرد حافظه ایران اشاره کرد. دکتر سیدا از قدیمی ترین اساتید حوزه تندخوانی می باشد که تمرکز ایشان بیشتر بر روی افزایش تمرکز و تقویت حافظه می باشد و در حوزه چهره شناسی تخصص دارد.

  تمرین های مدیتیشن برای برنامه ریزی مجدد ذهن ناخودآگاه

 

اهمیت آموزش تندخوانی و تقویت حافظه

از آن جایی که در دنیای امروز سرعت نشر اطلاعات بسیار بالا رفته است، همه روزه اطلاعات در زمینه های مختلف در حال به روز رسانی می باشد. معمولا اطلاعات علمی توسط نشریات علمی انتشار می یابند که تنها راه دستیابی به این اطلاعات، مطالعه آن ها می باشد. در این موارد به کمک مهارت تندخوانی می توانیم اطلاعات علمی در حوزه های مختلف را با سرعت بالاتری مطالعه کنیم.

از طرف دیگر در کنار نیاز انسان به اطلاعات جدید و انتشار سریع این اطلاعات، مهارت تندخوانی می تواند به پیشرفت تحصیلی شما کمک کند. به طور مثال با به کارگیری مهارت آموزش تندخوانی و تقویت حافظه در آزمون هایی هم چون آزمون دستیاری، آزمون وکالت، کنکور سراسری و … می توان سرعت مطالعه و کیفیت یادگیری را بالا برد و به نتایج شگفت انگیزی دست یافت.

 

مزایا و فواید آموزش تندخوانی و تقویت حافظه

در صورتی که مهارت تندخوانی و تکنیک های تقویت حافظه را بیاموزید، تا پایان عمر رشد و پیشرفت شما در تمامی زمینه ها از جمله زندگی، تحصیل، شغل و … تضمین خواهد شد. بدون شک مطالعه از بهترین روش های یادگیری است. بنابراین بهتر است با استفاده از مهارت آموزش تندخوانی و تقویت حافظه، کیفیت مطالعه خود را افزایش دهید. در ادامه در نظر داریم به برخی از فواید آموزش تندخوانی و تقویت حافظه اشاره کنیم.

افزایش اعتماد به نفس

در حقیقت اعتماد به نفس زمانی افزایش می یابد که در کاری که مدت زیادی مشغول به انجام آن هستید توانایی پیدا کرده و متخصص شوید. از طرف دیگر داشتن اطلاعات به روز در خصوص مسائل مختلف موجب افزایش اعتماد به نفس و رضایت شخص از خودش می شود. بر همین اساس آموزش تندخوانی و تقویت حافظه ارتباط مستقیمی با اعتماد به نفس دارد.

کنترل ذهن و افزایش تمرکز

یکی از مهم ترین مسائلی که باید در ارتباط با تندخوانی به آن توجه کنید، داشتن تمرکز می باشد. در حقیقت هنگامی که توانایی شما در خواندن افزایش می یابد، ممکن است هنگام خط بردن حواس تان پرت شده و بازدهی شما کاهش بیابد.

تفکر سریع

از مهم ترین مزایا و فواید آموزش تندخوانی و تقویت حافظه، ارتقای قدرت تفکر می باشد. هنگامی که تصمیم گرفتید اطلاعاتی را از طریق چشم به مغز منتقل کنید، مغز باید این مطالب را دسته بندی کرده تا هنگام نیاز به آن ها دست یابد. بنابراین زمانی که شما مهارت تندخوانی را آموزش دیده اید، ناخودآگاه سرعت مغز در طبقه بندی و دسته بندی اطلاعات افزایش می یابد. همین امر موجب می شود که در زندگی روزمره خود نیز با همان مهارت اطلاعات را دسته بندی نمایید. پس از آن هر زمان که به آن اطلاعات نیاز پیدا کردید، به راحتی به آن ها دست می یابید.

  خلاصه کتاب اسرار سخنرانی و ارائه های استیو جابز اثر کارماین گالو

تقویت مغز

همان گونه که ماهیچه های شما پس از انجام تمرینات بدنسازی تقویت شده و توانایی بلند کردن وزنه های سنگین را پیدا می کند، پس از آموزش تندخوانی ابتدا چشم های شما تقویت شده و به سرعت مطالب را می خوانند. در نهایت چشم ها این اطلاعات را در اختیار مغز قرار می دهند. این کار باعث می شود که مغز با گذشت زمان اطلاعات را تحلیل کرده و به خاطر بسپارد.

تفریح

یکی دیگر از مهم ترین فواید آموزش تندخوانی و تقویت حافظه این است که پس از مدتی این مهارت برای شما به تفریح تبدیل می شود. همین امر موجب می شود که علاوه بر لذت بردن از کتاب خوانی، سرانه مطالعه در کشور افزایش یابد.

 

محدودیت ها و معایب کندخوانی

پیش از پرداختن به معایب کندخوانی، ابتدا تعریفی از مفهوم کندخوان را بررسی می کنیم. کندخوان به کسی گفته می شود که سرعت مطالعه او در دقیقه کمتر از 200 کلمه باشد. آمارهای مختلف نشان می دهد که در ایران سرعت مطالعه چیزی در حدود 150 تا 250 کلمه در دقیقه است که برای سرعت مطالعه زمان مناسبی محسوب نمی شود. در ادامه خواهیم گفت که کندخوانی چه محدودیت هایی برای افراد به همراه دارد.

بی شک مهم ترین محدودیت و عیب کندخوانی، اختصاص دادن زمان طولانی برای مطالعه است. به طور مثال اگر فردی تندخوان در 20 دقیقه مطلبی را مطالعه کند، مطالعه همان مطلب برای فرد کندخوان چیزی در حدود یک ساعت طول می کشد. مسئله بعدی این است که هرچه سرعت مطالعه کمتر باشد، به همان نسبت تمرکز فرد نیز پایین می آید. به این صورت که کوچکترین عامل خارجی می تواند تمرکز شخص را بر هم بزند. آخرین محدودیت کندخوانی این است که کاهش تمرکز حواس موجب کاهش درک مطلب می شود. به همین خاطر فهم مطالب به درستی صورت نمی گیرد.

امتیاز 5.00 از 3 رای

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آموزش جدید: مسترکلاس خواب – دکتر متیو واکر

خانه
منو
کتاب نمیتوانی به من آسیب بزنی
×