کتاب الکترونیکی

مقاله 2 دستورالعمل برای غلبه بر نگرانی

غلبه بر نگرانی

 

2 دستورالعمل برای غلبه بر نگرانی

در سال 1871، دانشجوی جوانی خود را برای گذراندن امتحانات پایان دوره پزشکی آماده می کرد. این دانشجوی جوان مانند خیلی از ماها در آن روزها فکرش درگیر این مسأله بود که چه باید بکند و عاقبتش چه خواهد شد.

آیا اصلاً موفق می شود، آیا می تواند زندگی اش را بهتر اداره کند؟ آیا می تواند به خواسته هایش برسد؟

او در مورد تمام این مسائل نگران بود و شب و روز به آنها فکر می کرد. اما مطالعه ی یک جمله روحیه ی این جوان مشوش را دگرگون کرد و چنان در او تأثیر گذاشت که تبدیل به یکی از بزرگ ترین پزشکان زمان خود شد. نام او «سرویلیام آسلر» بود.

جمله ای که او در زندگی اش به کار برد این بود:

 

غلبه بر نگرانی و استرس

راز موفقیت سرویلیام آسلر

راز موفقیت این پزشک که با صراحت اعتراف می کند با دیگران فرقی ندارد، چیست؟

او اعتقاد دارد که باید حساب دیروز و امروز، امروز و فردا و فردا و فرداهای دیگر را از یکدیگر جدا کنیم.

او می گوید ماشین زندگی خود را طوری تنظیم کنید و به نحوی آن را تحت کنترل داشته باشید که بتوانید دیروز و امروز را از هم تفکیک کنید و فردا را بدون اینکه توجیهی وجود داشته باشد در کار امروز دخالت ندهید تا بتوانید در مسیر زندگی با اطمینان خاطر پیش بروید و بر تمام نگرانی ها غلبه کنید.

در مراحل مختلف زندگی، در آهنین را به روی دیروز ببندید چون دیگر وجود ندارد و پرده ای ضخیم بر درهای آینده بیاویزید و سعی کنید از گوشه های آن به فردا نگاه نکنید. زیرا فردا هنوز نیامده است. فقط به امروز توجه داشته باشید و سعی کنید امروز را به بهترین وجه و با اطمینان خاطر سپری کنید.

  مقاله مسئولیت پذیری در زندگی

حال بپردازیم به دو دستورالعملی که برای غلبه بر نگرانی باید در زندگی خود به کار ببریم:

 

1- زندگی در «امروز»

اگر تصور مشکلات آینده و ناراحتی های ناشی از ناکامی های آن به مسائل امروز اضافه شود و همچنین اگر شکست های گذشته را نیز بر این مجموعه بیفزائیم، قادر نخواهیم بود بر این کوه عظیم دشواری غلبه کنیم. در مجموع توجه به ناکامی های گذشته و تصور آینده ای مبهم، راه را برای بهره گیری امروز غیرقابل عبور می کند.

ویلیام آسلر در این مورد می گوید:

گذشته را با تمام قدرت از خود دور کنید و همچنین با همان قدرت آینده را از نیز از مسیر تصورات خود کنار بزنید. آینده همین امروز است. فردایی وجود ندارد. کسانی که نگران فردا هستند انرژی خود را صرف چیزی می کنند که وجود ندارد.

تنها کاری که این افراد انجام می دهند ایجاد مشغله ی فکری و عصبی برای خویش است که به این ترتیب امروز را هم از دست می دهند. پس همیشه سعی کنید امروز را از دیروز و فردا جدا کنید.

آیا منظور او این است که حتی برای بهبود و تأمین آینده ی خود نیز نباید گامی برداریم؟

با اطمینان باید گفت خیر، او معتقد بود که بهترین راه برای تهیه مقدمات آینده، انجام کار امروز در امروز است. آن هم به بهترین وجه ممکن، زیرا بدین طریق مشکلات و موانع خوشبختی را در فردا از میان برداشته و راه آن را هموار کرده ایم.

  دعای شکرگزاری از جول اوستین

بنابراین آزاد هستید برای فردای خود نقشه بکشید، برنامه ریزی کنید، فکر کنید و آماده شوید. اما هرگز نگران آن نشوید و نگذارید بدگمانی در شما راه یابد.

 

غلبه بر نگرانی های زندگی

 

در نهایت نباید به این نکته هم بی توجه باشیم که ما بین دو بی نهایت قرار داریم:

بی نهایت گذشته و بی نهایت آینده…

برای ما گذشته از ازل آغاز و تا ابدیت آینده ادامه خواهد داشت. ما در نقطه اتصال آنها، یعنی حال قرار داریم.

هر فرد می تواند کار خود را هر چقدر هم که دشوار و طاقت فرسا باشد، برای یک روز انجام دهد. هر جانداری می تواند با لذت و شوق و صبر و حوصله و عشق، یک طلوع را به غروب برساند.

یکی از زیباترین تمایلات انسانی که متأسفانه افراد واجد آن، کم هم نیستند، نارضایتی از زمان حال و چشم به راه آینده بودن است، آن هم آینده ای مجهول. چرا این همه غافلیم و از واقعیت گریزان هستیم؟

 

2- هر لحظه فقط یک دانه ی شن

دستورالعمل بعدی که می توانیم از آن برای غلبه بر نگرانی ها و بیماری های روحی استفاده کنیم، دستورالعمل «هر لحظه فقط یک دانه شن» می باشد.

من از تو می خواهم از امروز زندگی ات را مانند ساعت های شنی قدیمی تصور کنی که هر لحظه دانه ای شن از محفظه بالایی آن به داخل محفظه ی زیرین سقوط می کند و هرچه کنی نمی توانی بیش از یک دانه شن که باید بیفتد از مجرا عبور دهی، مگر اینکه ساختار آن را به هم بزنی!

من و شما هرکدام برای خودمان به منزله ی آن ساعت شنی هستیم. صبح که از خواب بیدار می شویم تا غروب باید صدها کار گوناگون انجام بدهیم.

  مقاله هفت حوزه کلیدی در فروش

اگر هر کدام از این کارها را در زمان معین خود انجام ندهیم مثل این است که بخواهیم در لحظه ای معین تعداد زیادی از دانه های شن را همزمان از مجرای باریک عبور بدهیم.

مشخص است که نتیجه این شتابزدگی، یعنی عجله در فرستادن دانه های شن به محفظه ی زیرین، حاصلی جز خراب کردن ساعت ندارد.

در زندگی نیز این شتابزدگی و کم حوصلگی جز لطمه شدید به زندگی و ضعف اعصاب و افزایش فشار خون و فشارهای عصبی، حاصل دیگری نخواهد داشت.

اگر این دستورالعمل را به خاطر بسپرید و در زندگی استفاده کنید به شما قول می دهم که نگرانی های شما به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می کند و نتایج درخشانی می توانید کسب کنید.

کافیست در هر لحظه تنها یک کار را انجام دهید. وجود نظم و ترتیب و انجام به موقع کارها باعث غلبه بر نگرانی می شود.

 

شما جواب دهید…

با توجه به آنچه که تا الان خواندید بهتر است به سوالات زیر صادقانه و با دقت پاسخ دهید:

1- آیا آرامش امروزم را با تصور مشکلاتی که در آینده پیش خواهد آمد مختل نمی کنم؟

2- آیا صبح ها به محض بیدار شدن از خواب به این فکر می کنم که از امروز حداکثر استفاده را برده و تا جایی که می توانم از آن بهره برداری کنم؟

3- آیا با جدا کردن امروزم از دیروز و فردا، از روزم استفاده بیشتری نمی کنم؟

4- از چه زمانی می خواهم برای امروزم اهمیت قائل شوم؟ هفته آینده؟ فردا؟ همین امروز؟

 

 

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها