کتاب الکترونیکی

مقاله افزایش بازدهی مغز

افزایش بازدهی مغز

مغز

همه ی ما در طول یک شبانه روز 24 ساعت وقت داریم، اما وقتی که برای زندگی کردن داریم بین 9 تا 12 ساعت است و بقیه ی آن صرف اجرای فعالیت های دیگری مانند خواب، خورد و خوراک و استحمام و… می شود.

همه ی ما درست مانند سایر انسان ها وقت محدودی (در حدود 10 ساعت) داریم و با فعالیت هایی همچون مدیریت زمان و… خیلی نمی توان این زمان را افزایش داد و از همین رو علمی به نام افزایش راندمان یا عملکرد به وجود امد که به ما آموزش دهد چطور می توان در مدت یکسانی، فعالیت های چندبرابری را انجام داد. افزایش عملکرد و بازدهی در جنبه های مختلفی راهکار ارائه می کند که عبارتند از:

1- جنبه فیزیکی

2- جنبه فکری – ذهنی

3- جنبه احساسی و روحیه

در ادامه، راهکارهایی کاربردی برای افزایش عملکرد ارائه شده است با رعایت آنها، می توانید بازدهی خود را تا 5 برابر بیشتر کنید.

جنبه فیزیکی

مغز

اکثر ما در طول زندگی، در حال عبور از مسیر خاکستری هستیم و نه تماماً خود را با کاری درگیر می کنیم و نه کاملاً از آن جدا می شویم.
برای مثال اکثر کسانی که کارهای دفتری دارند، وقتی به محل کاری می رسند و می خواهند کار را شروع کنند، در ابتدا چنددقیقه ای با همکاران صحبت می کنند و موضوعات داغ دیروز را مرور می نمایند.

این را هم بخوانید:  جول اوستین - چگونه بتوانیم هر شرایطی را تحت کنترل خود درآوریم؟

بعد شروع به انجام کار می کنند و پس از 10 دقیقه تصمیم می گیرند که ایمیل هایشان را چک کنند و بعد از آن دوباره کمی کار می کنند تا این که موبایل آنها زنگ می خورد و 5 دقیقه مشغول صحبت می شوند و بعد دوباره مشغول کار می شوند.

همانطور که می بینید ما معمولاً روی هیچ کاری متمرکز نمی شویم و فقط در حال پریدن از این شاخه به آن شاخه هستیم و همین موضوع بازدهی ما را تا حد باورنکردنی کم می کند. زیرا مغز ما مدت زمانی که برای تمرکز کردن روی کاری نیاز دارد 20 دقیقه است و تازه بعد از آن، تمرکز ما بسیار زیاد می شود.

اما ما معمولا بیش از چنددقیقه و خیلی زودتر از 20 دقیقه تمرکز خود را از دست می دهیم. بنابراین به عنوان اولین کار باید بازه های فعالیت هایمان را روی 90 دقیقه تنظیم کنیم. 90 دقیقه کار پرفشار و بعد 15 الی 30 دقیقه استراحت.

این را هم بخوانید:  جول اوستین - چگونه بر خستگی و ناامیدی غلبه کنیم؟

جنبه فکری – ذهنی

همانطور که جسم ما نیاز به استراحت دارد، لازم است که ذهن ما نیز، زمان هایی در حال استراحت باشد. در حقیقت مشکل بزرگی که اکثر ما با آن درگیر هستیم این است که در بسیاری از اوقات به صورت فیزیکی از فعالیتمان جدا می شویم، اما هنوز درگیری ذهنی با آن داریم.
برای جلوگیری از این موضوع باید تا حد ممکن از انباشت اطلاعات کم مصرف در مغز خودداری کرده و تا حد ممکن اطلاعات را بر روی کاغذ مکتوب کنیم و اجازه ندهیم که کارهای مختلف، ذهن ما را درگیر کنند.

جنبه احساسی و روحیه

یکی دیگر از نکاتی که در رابطه با مدیریت عملکرد انرژی باید مدنظر داشت این است که به جنبه احساسات و روحیه خود نیز توجهی داشته باشیم. کارهای کوچکی وجود دارند که ما با توجه به آنها می توانیم احساس و روحیه بهتری داشته باشیم. یکی از بهترین کارهایی که برای توجه به احساس و روحیه خود باید انجام دهیم انجام فعالیت هایی است که مورد علاقه و لذت بخش است و نباید لذت تجربه ی آنها را از خود دریغ کنیم.

این را هم بخوانید:  مقاله 7 باور متفاوت افراد ثروتمند و افراد متوسط

برای مثال این کار می تواند مراقبت از یک گلدان، رفتن به استخر، پارک، گوش دادن به موسیقی، دیدن فیلم مورد علاقه، رفتن به یک رستوران قدم زدن زیر باران و… باشد. با توجه به بخش های احساسی و فکری مغزمان می توانیم عملکرد مغزمان را در حین انجام کارهای منطقی چندین برابر کنیم.

برای درک بهتر این موضوع شما را به دیدن انیمیشن زیر دعوت می کنم.

دانلود انیمیشن با حجم 51 مگابایت

برای دانلود فایل PDF متن بالا روی لینک زیر کلیک کنید:

دانلود PDF با حجم 160 کیلوبایت

منبع: کتاب از شنبه اثر محمدپیام بهرام پور

نوشته های مشابه

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها